Kayserili 15 Temmuz şehitlerini unutmuyor!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan polis memurlarını ve o gün yaşananları sizler için derledik. Haberin ayrıntıları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Kayserili 15 Temmuz şehitlerini unutmuyor!

15 Temmuz 2016'da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış olan Fethullahçı Terör Örgütü 'FETÖ' mensubu olduğu bilinen asker ve polislerin başlattığı darbe girişimi yaşandı. Milli iradeye karşı olarak anayasal düzeni ve parlamenter sistemi yıkarak cunta hükümeti kurmayı hedefleyen bu darbe yalnızca 'girişim' olarak değil sonuçları itibariyle kapsamlı bir terör saldırısı olarak tarihe geçti. Darbe girişimi neticesinde Türkiye 248 kişiyi şehit verirken, 2193 kişi de gazi ünvanı aldı. Kayseri'de de 15 Temmuz darbe girişimi şehit sayısı 3 olarak açıklandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis memurları

Şehit Cennet Yiğit

1993 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde dünyaya geldi. Özel Harekât Daire Başkanlığına saldırı sonucu şehit oldu. Cennet Yiğit Kayseri’nin vermiş olduğu 3. kadın şehit olarak kayıtlara geçti. Darbe haberini öğrenir öğrenmez Polis Özel Harekat Merkezi'ne giden ve merkeze geldiğinde arabadan inip mühimmat almak için koşan Yiğit, o esnada vücuduna isabet eden misket bombası ile şehit oldu. Şehit Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in Kayseri'nin Bünyan'daki ailesi, şehit Cennet Yiğit'in Diyarbakır'ın Sur ilçesi'nde operasyonda giydiği botlar, Özel Harekat üniforması, söz kurdelesi, tuvalleri boyarken kullandığı fırçalar, kendisini şehit eden misket bombasının parçası ve patlamada kullanılamaz hale gelen telefonunun da bulunduğu eşyaların sergilendiği bir vitrin yaptırdı. Kayseri/Melikgazi Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu’na şehidin adı verildi.  Bünyan'da bulunan bir parka, Antalya Konyaaltı ve Adıyaman Kahta’da bir anaokuluna ve Kayseri’de bir ortaokula verildi.

Kayserili 15 Temmuz şehitlerini unutmuyor!Şehit Cüneyt Bursa
1979 yılında Kayseri ilinin Pınarbaşı İlçesi Pazarsu Köyü’nde dünyaya geldi. 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nde emniyet kısım amiri olarak görev yapan polis memurumuz darbe girişimcisi hainler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düştü. Darbecilere ait zırhlı araçların önünde barikat kuran TOMA'ları iterek yol kenarına çekmeye çalıştığı anların yer aldığı görüntülerde, Emniyet Amiri Cüneyt Bursa’nın darbecilere ait zırhlıların ittiği TOMA araçlarının arasında kalarak şehit olduğu görüldü.

Kayserili 15 Temmuz şehitlerini unutmuyor!Şehit Kübra Doğanay

1993 yılında Kayseri’nin Yeşilhisar’da dünyaya gelen Doğanay, Ankara Gölbaşı Özel Hareket Merkezinde görevli polis memuru olarak çalışıyordu. Komiser yardımcısı Kübra Doğanay, 15 Temmuz gecesi görev yaptığı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıyı öğrenince yola çıktı. Ablasının 'Ayet el-Kürsi oku' diyerek göreve yolladığı Doğanay, mühimmat almak için gittiği görev yerine atılan ikinci bomba sonucu şehit düştü. Kayseri Yeşilhisar Kübra Doğanay Fen Lisesi’ne şehidimizin ismi verildi. Şehidin ismi ayrıca Mersin Yenişehir'de bulunan bir kız Anadolu imam hatip lisesine ve Yalova'da bulunan bir imam hatip ortaokuluna verildi.

Kayserili 15 Temmuz şehitlerini unutmuyor!