Kayserili Babadan Oğula Devredilen Bir Miras: Tuncay Özilhan Kimdir?

Aslen Kayseri'nin Tomarza İlçesinden olan İzzet Özilhan, oğlu Tuncay Özilhan'a büyük bir miras bırakarak, Türkiye'nin önde gelen marka ve zincir marketlere öncülük etti. Peki, Tuncay Özilhan kimdir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserili Babadan Oğula Devredilen Bir Miras: Tuncay Özilhan Kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinden köklü bir ailenin ferdi olarak doğan Tuncay Özilhan, babası İzzet Özilhan’dan büyük bir miras devraldı. Türkiye'nin perakende sektöründe önemli markaları bünyesinde bulunduran bir şirketin yöneticisi olarak tanınıyor. Özellikle perakende sektöründeki başarılarıyla bilinen Tuncay Özilhan, iş dünyasında etkili bir rol oynuyor.

67 Yıllık Bir Başarı Hikâyesi

İzzet Özilhan, iş hayatına 1937 yılında babasının yanında başladıktan sonra 1950 yılında Kamil Yazıcı ile ortak işletmeciliğe adım attı. Bu ortaklık başarılı bir şekilde ilerledi ve 1960'lı yılların sonunda Anadolu Grubu'nun temellerini attılar. Anadolu Grubu ise günümüzde Türkiye olmak üzere 19 ülkede faaliyet gösteren holding olarak biliniyor. İzzet Özilhan, iş dünyasındaki başarılarıyla tanınan bir isim olarak, 24 Kasım 1976 ve 28 Kasım 1980 tarihlerinde İstanbul Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Ayrıca 1979 yılında Kamil Yazıcı ile birlikte Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurdu. 1997'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Özilhan, ölümüne kadar Anadolu Grubu'nun Onursal Başkanı olarak görev yaptı ve sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulundu. 

Kayserili Babadan Oğula Devredilen Bir Miras: Tuncay Özilhan Kimdir?

Ölümünün ardından babasının görevini üstelenen Tuncay Özilhan, 1977 yılında iş hayatına Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile adım atan Özilhan, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü ve Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Kayserili Babadan Oğula Devredilen Bir Miras: Tuncay Özilhan Kimdir?

2007 yılında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Tuncay Özilhan, 1984 yılında atandığı İcra Başkanlığı görevini Şubat 2017'ye kadar sürdürdü. Aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Özilhan, iş dünyasındaki liderliğiyle ve toplumsal sorumluluk projeleriyle de tanınıyor.