Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Kayserili ünlü iş insanı Sakıp Sabancı'nın kurduğu Sabancı Holding'den ayrılan aile üyelerinin hangi sektörlerde varlığını sürdürdüğü araştırılıyor. Peki Türkiye'ye pek çok önemli şirket kazandıran bu aile üyeleri ne iş yapıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Kayserili ünlü aile Sabancı ailesinin iş dünyasında önemli bir yere sahip olduğu tüm Türkiye’de biliniyor. Dev holdingden ayrılan aile üyelerinin hangi sektörlerde gücünü gösterdiği ise merak ediliyor. İşte detaylar…

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Güler Sabancı

Türkiye’nin en güçlü girişimci iş kadınları arasında yer alan Güler Sabancı holdingdeki başarıları ile birlikte güçlü yatırımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. 

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Demet Sabancı Çetindoğan

Önemli başarılara imza atan Demet Sabancı Çetindoğan kendi yatırım şirketi DEMSA ile finans sektöründe adından söz ettiriyor. DEMSA, 2024 yılında bin 223 çalışanıyla 131 mağazalı bir perakende, turizm ve medya grubu olarak faaliyet gösteriyor.

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Yalçın Sabancı

1999 yılında Sabancı Holding’ten ayrıldıktan sonra YASA Holding’i kuran Yalçın Sabancı denizcilik sektöründe önemli bir rolü üstleniyor. YASA Holding bünyesine inşaat, turizm, havacılık ve tekstil gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri de kattı. 2024 yılı itibarıyla YASA Holding, denizcilik sektöründe büyük bir paya sahip.

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Şevket Sabancı

Şevket Sabancı, 2000 yılında Esas Holding’i kurdu. Havacılık, lojistik, gıda, sağlık, perakende ve gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteren Esas Holding aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen hava yolu şirketlerinden Pegasus Hava Yolları’nın da sahibi. 

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Demir Sabancı

Sakıp Sabancı’nın vefatının ardından 2004 yılında Sabancı Holding’ten ayrılan Demir Sabancı ise sahip olduğu yüzde 6,17’lik hisseleri satarak 2006 yılında Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni oldu. Annesi ve kardeşi Serra Sabancı ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle ayrılan Demir Sabancı, yeni girişimleriyle iş dünyasında etkili olmaya devam ediyor.

Kayserili dev holdingden ayrıldılar!

Ömer Sabancı

Yine deniz taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Densa Holding’i kurarak ülkemizin en büyük armatörlerinden biri olan Ömer Sabancı da Yalçın Sabancı ve Demir Sabancı ile birlikte 2007 yılında havacılık sektöründe faaliyet gösteren Döysa’yı kurdu. Ancak Döysa, 2018 yılında faaliyetlerini durdurdu.

Kayserili ünlü Sabancı ailesinin iş dünyasındaki etkisi, sadece Sabancı Holding ile sınırlı kalmayarak farklı sektörlerde de güçlü bir şekilde hissedilmektedir. Bu başarılar, Sabancı ailesinin iş dünyasındaki etkisini ve gücünü göstermeye devam ediyor.