Kayserili emeklilerin bu talebi karşılık bulacak mı?

Kayseri'de hayat pahalılığı en çok emeklileri zorlarken alım gücünde temel gıda ihtiyaçları öne çıkıyor. Ancak emeklilerin berber ihtiyaçları gözden kaçıyor. Kayserili işletmelerin emekliere özel indirim uygulanması talep ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili emeklilerin bu talebi karşılık bulacak mı?

Kayseri'de hayat pahalılığı en çok emeklileri zorlarken alım gücünde temel gıda ihtiyaçları öne çıkıyor. Ancak emeklilerin berber ihtiyaçları gözden kaçıyor. Berber fiyatlarındaki artışa karşılık işletme sahiplerinden emeklilere öze indirim bekleniyor. 

Ülke genelinde her sektöre gelen zam en çok emeklileri etkiliyor. Özellikle gıda fiyatlarındaki artış alım gücünü büyük oranda etkiliyor. Devletin veya özel işletmelerin de emeklilere yönelik hizmetlerinde özel indirim uygulamaları bulunuyor.

Kayserili emeklilerin bu talebi karşılık bulacak mı?

Emeklilere can suyu olacak!

Hayat pahalılığında emeklilerin kişisel bakım ihtiyaçları gözden kaçıyor. Berber veya kuaför fiyatlarındaki yükseliş emekliler için mali yük oluşturuyor. Kent genelinde de berber fiyatlarında artış gözlemleniyor. Özellikle sabit veya düşük gelirle geçinmeye çalışan emekliler berber fiyatları karşısında güçlük çekiyor.

Kentte saç sakal tıraşı berberlerde 250-300 TL civarında değişiyor. Kuaförlerde ise kadınlar için saç kesimi 300-500 TL civarında değişiyor. Dolayısıyla berber/kuaför işletmelerinin emeklilere özel indirim uygulaması vatandaşlara adeta can suyu olacak. 

Öte yandan, Kayseri'de gerçekleştirilecek bu uygulama hem diğer şehirlere örnek olacak hem de kentteki toplumsal ddayanışma öne çıkmış olacak.