Kayserili eskiye döndü - Meşhur lezzet yeniden gün yüzüne çıktı!

Dünya genelindeki gelişmeler, yüksek seyreden enflasyon verileri gıda fiyatlarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Her geçen gün gelen zamlar vatandaşları adeta canından bezdirirken, yemek fiyatlarındaki artış ile Kayserilileri de adeta eskiye döndürdü. Kentin meşhur yemeği yeniden gün yüzüne çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayserili eskiye döndü - Meşhur lezzet yeniden gün yüzüne çıktı!

Enflasyon verileri, savaşlar, ülkeler arası gerilimler derken Türk vatandaşın cebi olumsuz etkileniyor. Yemek fiyatlarındaki artış nedeniyle kentte eskiden meşhur olan çemenli ekmek yeniden raflarda ve menülerde yerini aldı.

Kayseri'de eskiden sokakta oynayan çocukların karnını tok tutacak hızlı ve pratik yiyecek olan çemenli ekmek, 7'den 70'e herkesin severek tüketiyordu. Zamanla yerini başka yiyeceklere bırakan çemenli ekmeğin tadı damakta kaldı.

Son dönemde hemen hemen her sektöre gelen zamlar nedeniyle vatandaşların alım gücü de azalıyor. Dışarıda yemek yemek isteyen vatandaşlar artan yemek fiyatlarından muzdarip. Bu durum lokanta ve küçük işletmeleri daha uygun fiyatlı ve pratik yiyeceklere yönlendirdi. Bu süreçte, Kayseri'nin meşhur lezzeti çemenli ekmek de yeniden menülerde ve sofralarda yerini aldı.

Kayserili eskiye döndü - Meşhur lezzet yeniden gün yüzüne çıktı!

Çemenli ekmeğe rağbet çok!

Geçmişten günümüze pek çok yiyecek değişiklik gösterirken çemenli ekmek de adeta gözden düştü. Ancak ekonomik şartlar ve meşhur lezzetin ağızda bıraktığı tat unutulmaya yüz tutmuş lezzetler arasından sivrildi. Hem bütçe dostu hem de geleneksel bu yemek lokantalarda alternatif yiyecek olarak satılmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre, uygun fiyata satışa sunulan çemenli ekmeğe vatandaşlar rağbet gösteriyor. Öyle ki son dönemde artan çemenli ekmek tarifleri de dikkat çekiyor.