Kayserili evlenecek çiftler dikkat - Yer bulamazsanız oraya gidin!

Kayseri'de evlenecek çiftler adeta bir telaş içerisinde... Düğün, kına veya ev tutma gibi işler ile meşgul olan çiftler aynı zamanda nikah yerini ve tarihini de ayarlamaya çalışıyor. Ancak yoğunluk nedeniyle tedirginlik yaşanabiliyor. Orada ise hem imam hem de resmi nikah kıyma imkanı bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili evlenecek çiftler dikkat - Yer bulamazsanız oraya gidin!

Kayseri'de düğün salonlarında yaz ayları nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Çifler evlilik telaşında koştururken nikah daireleri ve işlemlerine ilişkin de kontenjan nedeniyle sıkıntı çekebiliyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün salonlarında, çiçekçilerde veya organizasyon şirketlerinde yoğunluk yaşanıyor. Çiftler bu dönemi tatlı heyecanın yanı sıra telaşlı bir şekilde de geçiriyor. Bu süreçte nikah tarihlerini ayarlamak isteyen vatandaşlar da istedikleri güne tarih alabilmek için çaba sarf ediyor.

Kayserili evlenecek çiftler dikkat - Yer bulamazsanız oraya gidin!

Müftü hem imam nikahı hem resmi nikah kıyıyor!

İl ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetkisi 2017 Aralık ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Müftülüklerde nikah işlemleri sırasında hem resmi hem de dini nikah işlemleri yapılıyor. Karardan önce belediye ve nüfus müdürlükleri tarafından nikah işlemleri yapılıyordu. 

Müftülüklere nikah işlemleri için başvuran vatandaşların yoğunluğa göre aynı gün içinde işlemleri tamamlanıyor. Müftülüklerde kıyılan nikahlarda herhangi bir ücret ödenmiyor. Ancak evlilik cüzdanı için az miktarda ücret isteniyor. Çiftlere nikahlarının evlerinde veya düğünün yapılacağı salonda nikah kıyılması imkanı sağlıyor.