Kayserili fabrikasını satıp kiracı oluyor!

Kayseri'de faaliyet gösteren çok sayıda fabrika ekonomik krizden etkilendi. Bu işletmeler finans sorununu gidermek için sat-kirala yöntemine geçmek zorunda kaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili fabrikasını satıp kiracı oluyor!

Kayseri Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren büyük ve küçük işletmelerin yüzde 80’nin ekonomik krizden olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Firmalar özellikle hammadde temini ve finans kaynaklarına ulaşma noktasında sorun yaşıyor.

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’de faaliyet gösteren 2 bine yakın orta ve büyük işletme bulunuyor. Bu işletmeler, pandemi döneminde Avrupa ülkelerine yaptıkları ihracat sayesinde ayakta kalmayı başardı.

Ancak ihracatta yaşanan sıkıntılar, hammadde, enerji ve işçi maliyetlerinde oluşan artışlar, pek çok firmayı zora soktu. Satış gelirleri azalan işletmeler, bir yandan da bankalardan kredi çekememe sorunuyla karşı karşıya gelince, önemli bir finansal krizin içine düştü.

Kayseri’de son dönemde çok sayıda fabrikanın, içine düştüğü darboğazdan kurtulmak için ilginç bir yönteme başvurduğu belirtiliyor. Firmalar, organize sanayi bölgelerinde kendilerine ait olan fabrika binalarını satıp, yine bu binalarda belirli bir ücret karşılığında kiracı olarak faaliyetine devam ediyor.
Son günlerde organize sanayi bölgelerinde binasını satıp, kiracı haline gelen işletme sayısının arttığı ifade ediliyor.