Kayserili Hacının Mekke'de Yaşadığı Olay Damga Vurdu

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan hafız ve yazar Ahmet Mahmut Ünlü, 'Şehir Sohbetleri' adlı programda Kayserili bir hacının 30 yıl önce Mekke'de başına gelen olağanüstü bir olayı gündeme getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili Hacının Mekke'de Yaşadığı Olay Damga Vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan hafız ve yazar Ahmet Mahmut Ünlü 30 yıl önce Mekke'de gerçekleştiği iddia edilen ilginç bir olayı anlattı. Ahmet Mahmut Ünlü’nün bu olayı anlatmasıyla birlikte, hikâye hızla sosyal medyada yayıldı.

Kayserili Hacının Mekke'de Yaşadığı Olay Damga Vurdu

Saf Adamın Gökyüzünden Gelen Kâğıdı…

Cübbeli Ahmet Hoca'nın anlatımına göre, Kayserili bir hacı kafilesinde yer alan saf bir adama arkadaşları bir şaka yapmak istedi. Mekke'den ayrılmadan önce kafile toplanırken, adamın arkadaşları ona, ‘Beratını aldın mı?’ diye sordu. Saf adam, ‘O ne?’ diye yanıtladı. Arkadaşları ise, ‘Haccın kabul olduğuna dair kağıt veriyorlar, gökten veriyorlar,’ dediler. Saf adam, ‘Bana vermediler,’ deyince arkadaşları bu duruma güldü.

Kayserili Hacının Mekke'de Yaşadığı Olay Damga Vurdu

Kafile hareket etmek üzereyken, saf adamın ortada olmadığını fark eden arkadaşları, ona şaka yaptıklarını söylemek için aramaya başladılar. Birkaç kişi saf adamı, Mekke'deki altınoluk altında ağlarken buldu. Arkadaşları şaka yaptıklarını açıklasa da saf adam buna inanmadı.

Tam bu esnada, gökyüzünden döne döne bir kâğıt düşerek adamın eline ulaştı. Bu kâğıt, âlimlerin büyük ilgisini çekti, çünkü üzerinde yazılı dua dünya kalemiyle değil, kudret kalemiyle yazıldı. Kâğıdın en dikkat çekici yanı ise, hangi açıdan bakılırsa bakılsın yazının aynı şekilde okunuyor olduğu görüldü.