Kayserili Hanımlar ve Tatlı Sabahların Vazgeçilmezi Çilek Reçeli Tarifi!

Kayseri Anadolu Haber olarak, sabah kahvaltılarını renklendirecek mükemmel bir tarif sunuyoruz. Detaylar haberimizde

Kayserili Hanımlar ve Tatlı Sabahların Vazgeçilmezi Çilek Reçeli Tarifi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah kahvaltıları için mükemmel bir tarif sunuyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çilek reçeli, hem lezzeti hem de kokusuyla kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezidir. İşte adım adım çilek reçeli tarifimiz.

Kayserili Hanımlar ve Tatlı Sabahların Vazgeçilmezi Çilek Reçeli Tarifi!

Malzemeler:

2 kilo çilek

2 kilo toz şeker

Yarım limonun suyu

Kayserili Hanımlar ve Tatlı Sabahların Vazgeçilmezi Çilek Reçeli Tarifi!

 

Tarif:

 

Çileklerin saplarını ayıklayıp bol suyla yıkayın.

Büyük çilekleri küçültebilir, küçük ve orta boy olanları ise bütün bırakabilirsiniz.

Çilekleri iyice kuruttuktan sonra bir tencereye koyun ve üzerine toz şekeri ekleyin.

Kapağını kapatıp en az 8 saat, tercihen bir gece bekletin.

Bekleme süresi sonunda şekerler eriyip çilekler suyunu salmış olacaktır. Gerekirse bir çay bardağı kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.

Tencereyi ocağa alıp yavaşça karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladığında altını kısın ve 30-35 dakika pişirin.

Köpük oluşursa kaşıkla alıp atın.

Kaynama süresi sonunda limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.

Ocaktan alıp temiz kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirin.

Kavanozlar soğuduğunda çilek reçeliniz hazır!

Kayserili Hanımlar ve Tatlı Sabahların Vazgeçilmezi Çilek Reçeli Tarifi!

 

Lezzeti ve kokusuyla kahvaltı sofralarınıza renk katacak olan çilek reçeli, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak. Mis kokulu ve lezzetli çilek reçelini evde denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!