Kayserili ihtiyaç sahiplerine devletten dev yardım

Sosyal devlet yükümlülüğü ile devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile merkezi olarak yardımlar gerçekleştirilirken, Kayseri'deki ihtiyaç sahiplerine de bu paydan dev yardım düştü.

Kayserili ihtiyaç sahiplerine devletten dev yardım

Kayseri Valiliği’nden edinilen bilgilerde 2017 yılında Kayser’deki tespit edilen ve daha önce tespit edilmiş olan ihtiyaç sahiplerine nakdi olarak yapılan yardımın 100 milyon lirayı aşarak toplam 112 milyon 490 bin 888 lira olduğu kayıtlara geçti.
 
KAYSERİ’NİN 6’DA 1’İ FAYDALANDI
 
2017 yılında gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gerekse merkezden yapılan nakdi yardımların Kayseri’nin yaklaşık 6’da 1’ine ulaştığı görüldü. Kayseri’de toplam 223 bin 810 kişinin söz konusu yardımlardan faydalandığı öğrenildi.
 
KİŞİ BAŞINA ORTALAMA 500 LİRA DÜŞTÜ
 
Devlet tarafından Kayseri’deki ihtiyaç sahibi toplam 223 bin vatandaşa yapılan 112 milyon liralık nakdi yardım ile kişi başına düşen yardım miktarının ortalama 500 lira olarak meydana geldiği dikkatleri çekti. Yapılan yardımların ise 95 bin 425 kişiye toplam 52 milyon 917 bin 143 lirasının vakıf tarafından, geri kalan 43 bin 331 kişiye toplam 71 milyon 909 bin 823 lirasının da merkezi olarak ulaştırıldığı belirlendi.
 
YARDIMLAR GRUPLARA GÖRE BELİRLENİYOR
 
Edinilen bilgilerde devletin nakdi yardımları; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan nakit, gıda, barınma, giyim, eğitim, sağlık, ilaç, tıbbi malzeme-cihaz yardımı, özel amaçlı yardımlar ve yabancı yardımlar olarak grupladığı, merkezi olarak yapılan yardımları ise; 2022 Sayılı Kanunla verilen yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardımlar, şartlı eğitim ve sağlık yardımları, şartlı gebelik yardımı, muhtaç asker ailesi yardımları, öksüz, yetim ve asker çocukları yardımları olarak belirlediği öğrenildi. HABER: KAAN AKBAŞ