Kayserili iş adamı hakkında çıkan iddialar yalanlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem genel başkan yardımcıları hem de bakanlar kurulu üyeleri arasında değişikliklerin olabileceğini söylemesinin ardından Kayserili iş insanı Rifat Hisarcıkoğlu hakkında iddia ortaya atıldı. O iddialar asılsız çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserili iş adamı hakkında çıkan iddialar yalanlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Arnavutluk-Sırbistan ziyareti dönüşünde kabine ve parti yönetiminde bazı değişiklikler olabileceğine dair yaptığı açıklamalar, siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı. Erdoğan, ziyaret dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, hem genel başkan yardımcıları hem de bakanlar kurulu üyeleri arasında değişikliklerin olabileceğini söylemişti. Bu açıklamanın ardından, kulislerde bazı isimlerin yeni kabinede görev alacağı yönünde iddialar gündeme geldi.

İddialar arasında en dikkat çeken isimlerden biri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. Kayserili iş adamı Hisarcıklıoğlu'nun, Ticaret Bakanı olarak göreve getirileceği söylentileri siyasi kulislerde hızla yayıldı.

Ancak, bu iddiaların hızla yayılması üzerine, T.C. Resmî Gazete Haberleri’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan bir açıklamayla iddiaların asılsız olduğu duyuruldu. Resmî Gazete, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi adı altında dolaşıma giren bilgilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Bugün bazı platformlarda dolaşıma giren ve Atama Kararları ile ilgili olduğu iddia edilen 'Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. 14 Ekim 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmış böyle bir karar mevcut değildir. Yanlış bilgilendirmeye mahal vermemek adına güvenilir kaynaklardan teyit edilmemiş içeriklere itibar etmemenizi önemle rica ederiz.’