Kayserili İş Adamı Şirketini Satıyor!

Doğan Holding, Kayseri'nin önde gelen iş insanlarından Necati Kurmel'in sahibi olduğu Doku Madencilik ve Gümüştaş Madencilik'in hisselerini satın almak için gerekli onayları aldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayserili İş Adamı Şirketini Satıyor!

Rekabet Kurumu'nun yeşil ışık yaktığı bu devralma süreci, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin Türkiye madencilik sektöründe önemli bir adım atmasını sağladı.

Devralma Sürecinin Ayrıntıları

Haziran ayında yapılan ilk açıklamada, Doğan Holding, Kurmel Holding’e ait Doku Madencilik ve Gümüştaş Madencilik'in %50 hissesini devralmak için ön anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Ağustos ayında açıklanan detaylara göre, Gümüştaş Madencilik'in 20.200.000 TL nominal değerli hisselerinin %75’i, 123 milyon Amerikan Doları bedelle devralınacak. Bu hisselerin %50'si Kurmel Holding'ten, %25'i ise Ortadoğu Otomotiv Ticaret A.Ş.'den alınacak.

Doku Madencilik’in 3.465.000 TL nominal değerli hisselerinin %75’i ise 13.5 milyon Amerikan Doları karşılığında yine Doğan Holding tarafından satın alınacak. Hisselerin yarısı Kurmel Holding’den, geri kalanı ise Ortadoğu Otomotiv'den devralınacak.

Rekabet Kurumu'ndan Onay Çıktı

Doğan Holding, sürecin tamamlanabilmesi için gerekli olan Rekabet Kurumu onayını 6 Eylül’de aldığını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte şirket, satın alma işleminin sonlandırılmasının ardından kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti.