Kayserili isimden balo yasağı tepkisi!

Milli Eğitim Bakanlığı, mezuniyet etkinliklerine ilişkin yayımladığı genelgeyle, törenlerin okul dışında yapılmasını yasaklarken, bu karara Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç'tan sert bir tepki geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili isimden balo yasağı tepkisi!

Milli Eğitim Bakanlığı, mezuniyet etkinliklerine ilişkin yayımladığı genelgeyle, törenlerin okul dışında yapılmasını yasaklarken, bu karara Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç'tan sert bir tepki geldi.Özandaç, kararın zamanlamasının yanlış olduğunu vurgulayarak, ‘Biz hizmet sektörü ve etkinlik sektörü olarak devletimizin ve hükümetin her zaman yanındayız. Ancak pandemi nedeniyle aldığımız zararlar ve kapatmaların ardından bu genelgenin yayınlanması bizleri derinden yaralıyor. Malum bir krizin içindeyiz aylar öncesinden aldığımız işlerimizin iptal edilmesi bizim için büyük bir mali kayıp demek.’ dedi.

Özandaç, ‘Genelgenin beklenmedik bir şekilde gelmesinin, sektördeki işletmeleri ve çalışanları olumsuz etkilediğini söyledi. Bu tarz kararlara saygılıyız ancak bunların daha önce planlanmasını istiyoruz.’ diyen Özandaç, ‘Kararın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum’  ifadelerini kullandı.