Kayserili öğrencilerin 'İnternet' isyanı!

Kayseri'de öğrenciler sınav haftası nedeniyle kafelerde vakit geçirirken aynı zamanda internete bağlanarak ders çalışmaya başladı. Ancak gençlerin sınav stretsine tuz biber olan bir isyan da gündem oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili öğrencilerin 'İnternet' isyanı!

Kayseri'de hafta sonu sınava girecek öğrencilerin yanı sıra üniversiteli gençleri de final sınavı heyecanı sardı. Öğrenciler kafelerde işletmenin internetine bağlanarak online ders çalışmaya başladı. Ancak bir kafenin talebi gençlerin canını sıktı.

Üniversitelerde final haftası heyecanı başladı. Evde ders çalışmak istemeyen öğrenciler kafe ve benzeri mekanları tercih ediyor. Bu mekanlarda genellikle ücretsiz hizmet sunulması gençler için daha cazibeli hale geliyor. Ancak bazı kafeler ise işletmeden alınan ürün karşılığında internet şifresini paylaşıyor. Öyle ki bazı mekanlar alışveriş tutarına da kota koyuyor.

Öğrencilerin en çok vakit geçirdiği Talas'ta ders çalışmak için bir kafeye oturan gençler alışveriş kotası karşısında şok geçirdi. Öğrencinin aktardığına göre, işletme görevlileri internet şifresi için ürün satın almaları gerektiğini söyledi. Ancak satın aldıkları ürünler yeterli miktarda alışveriş tutarını doldurmadığı için internet şifresini alamadı. Gençler kafeden ayrılıp başka bir mekanda ders çalıştı.

İnternet için ücretin miktarından yakınan bir genç, ''Final sınavlarına hazırlanıyoruz. İnternet ödevlerimiz için çok önemli. Kafede ders çalışmak istediğimizde içeçeklerimizi alıyoruz. Ancak buna kota koyulması bizi rahatsız etti. İşletme görevlileri internet şifresi için ürün alabileceğimizi söyledi. Ben biir çay ve bir su aldım. Ancak yine de şifreyi vermediler. Çünkü işletmeden 168 TL'lik alışveriş yapılınca internet şifresini verebileceklerini söylediler.'' diye konuştu.