Kayserili öğretmen Arslan Ankara 1'incisi oldu

Ankara çapında gerçekleştirilen 'Annem Her şeye Değer' konulu mektup yazma ve şarkı söyleme yarışmasında Kayserili Edebiyat Öğretmeni Leyla Arslan mektup yazma dalında 1'incilik elde etti.

Kayserili öğretmen Arslan Ankara 1'incisi oldu

Onursal Başkanlığını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Ankara’daki ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen  ‘Annem Her şeye Değer’  konulu mektup yazma ve şarkı söyleme yarışmasında  'Yavrum İçin Yazıyorum' kategorisinde dereceye girenleri ödüllendirdi. Birincilik ödülünü Nevin Gökçek’ten alan öğretmen Arslan, ilkokulda öğrenim gören oğlu İbrahim Safa’ya ithafen yazdığı ve birinciliğe layık görülen mektubunu törene katılan oğluna okuyarak salonda duygulu anlar yaşattı. Öğretmen Arslan, okuduğu mektubunun öncesinde ise kendine bu günlere gelme ve bu törene katılma imkanı sağlayan babasına, annesine, eşine, evlatlarına ve kardeşlerine teşekkür etti. 

TÖRENDE ANNE VE MEKTUP KAVRAMLARI ÖNE ÇIKTI

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen anlamlı törende, modern toplumla birlikte yıpranmış annelik kavramı ile yok olmaya yüz tutmuş mektup kültürü öne çıktı. Hepsi birbirinden duygulu ve değerli mektupları ile katılan yarışmacılar anne teması üzerine yazılan mektuplarını seyirciler ile paylaşarak anne ve mektup kavramlarını zihinlerde yeniden canlandırdılar. Gerçekleşen etkinliğe yoğun ilginin olduğu ise dikkatlerden kaçmadı.

GÖKÇEK: “ANNE KELİMESİNİN KARŞILIĞI YOK, ANLATILMAZ”

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek yaptığı konuşmada “Anne... Bu kelimenin karşılığı yok. Anlatılmaz, ancak yaşanır” diyerek annesini anlattı. Salonu dolduran gençlere hitaben, kendi annesinden örnek veren Gökçek, “Benim annem 97 yaşında ama ben onun gözünün içine bakıyorum. Acaba hüzünlendi mi, sevindi mi, ağladı mı? Gözünün içine bakıyorum. Ama anacığım, benim gözümün tam içine bakıyor. Telefonda sesimden ne olduğunu anlıyor. 'Bugün sen üzüntülüsün, bir yerin mi ağrıyor? Bir sorunun mu var' diye hissediyor. Analık böyle bir şey” diye konuştu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ