Kayserili OYKA, yerel yönetimlere ışık tutuyor

Kayseri'de kurulan ve bütün yerel yönetimlere hizmet verebilen Odaklı Yerel Kalkınma Grubu (OYKA), yerel yönetimlere yol haritası oluyor.

Kayserili OYKA, yerel yönetimlere ışık tutuyor

Amacı yerel yönetimlere sürdürülebilir kalkınma planı hazırlamak olan ve alanında uzman, geniş kadrosuyla hizmet veren OYKA, Kayseri'de kurulan ve buradan bütün Türkiye'ye hizmet veren bir kurum olma yolunda.  

83 KİŞİLİK UZMAN EKİP

OYKA, sahip olduğu uzman kadrosuyla da yerel yönetimlere sürdürülebilir planlar hazırlamak noktasında en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Ağırlığı üniversitelerdeki akademisyenlerden oluşan kadroda, bir çok alandan toplam 83 kişilik uzaman bulunuyor. OYKA uzman kadrosu ile bir yerel yönetimin tüm kaynakları araştırılıp bu kaynaklar ortaya çıkarılırken, o ilçenin ne tür zenginliklere sahip olduğu, ne potansiyeli bulunduğu ve neye yönelmesi gerektiği şeklinde bilgiler de söz konusu yerel yönetimin yetkililerine sunuluyor. Bu kapsamda Kayseri'deki Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı olan DETOK, Develi ilçesi için turizm odaklı bir durum tespiti ve yol haritası sunan, OYKA'nın gerçekleştirdiği projeden biri oldu.  

6 YAYINI BULUNUYOR

OYKA, üyesi olan akademisyenlerin sunduğu 6 adet de kitap ile hizmetlerini devam ettiriyor. Şu an 6 yayını bulunan OYKA; 'DETOK, Odaklı Yerel Kalkınma Modeli ve Planlaması, Türkiye'de Bölgelemenin Temel Veri Alanları ve Bölgesel Kalkınma Model Çalışmaları, Türkiye'de Bölgesel Kalkınmanın Yeni Örgütleri Kalkınma Ajansları, Mazaka’dan Kayseri'ye ve Mikro İktisat' adlı eserler ile 'odaklı yerel kalkınma' alanında yerel yönetimlere ışık tutuyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ