Kayserili şair Konya'da ağırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında sık sık şiirlerini okuduğu Kayserili Şair Hacı Kısır Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Geleneksel 4. Türk Müziği günleri çerçevesinde Konya'da ağırlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili şair Konya'da ağırlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında sık sık şiirlerini okuduğu Kayserili Şair Hacı Kısır Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Geleneksel 4. Türk Müziği günleri çerçevesinde Konya'ya davet edildi. Konservatuar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gönül tarafından bestelenen eserlerin icrasını Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Takımı yaptı. Mevlana meydanında yapılan programı geniş bir izleyici kitlesi takip etti.

Kayserili şair Konya'da ağırlandı

Seyyid Burhaneddin Hazretleri Diyarından Mevlana Celaleddin Rumî Diyarına Gönül Köprüsü

Seyyid Burhaneddin Hazretleri diyarı Kayseri'de kaleme alınan şiirlerin, Mevlana Cellaleddin Rumî diyarı Konya'da bestelenmesi, Mevlana meydanında icra edilmesi, eserlere bizzatihi Türkiye'nin en büyük mehter takımlarından Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Birliği'nin ses vermesi kat kat açılmış bir gül gibi idi. Üniversite, sanat, tarih, şuur ve mehterin buluşmasına vesile olan Geleneksel Türk Müziği Günleri Festivali ; litaratürlere yeni mehter marşlar kazandırarak, milli hafızayada üst seviyede hizmet etmiştir. Kendisini bir konservatuardan ziyade popüler kültüre karşı Türk Müziği bayrağını kaldıran, dalgalandıran bir kale olarak gören Necmettin Erbakan Üniversitesinin bu duruş ve düşüncesi takdire şayandır. 

Kayserili şair Konya'da ağırlandı

Şair Yazar Hacı Kısır 4. Türk Müziği Günlerine Dair Gözlemlerini Anlattı

 Öncelikle yüksek bir milli şuur ile bizi bagrına basan Maneviyat şehri, Mevlana yurdu Konya'mıza, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu beyefendiye ve yönetimine , Necmettin Erbakan Üniversitesi Konservatuar Bölüm Başkanı Prof. Dr Mehmet Gönül beyefendiye, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğine ve tüm 4. Türk Müziği katılımcılarına teşekkürlerimi sunuyorum. Şiirin, şuurun, kadim medeniyetinizin harmanlandığı, Mevlana' nın cihanşumül düsturu ile Türk Müziğinin adeta kıyam durdugu, ilim ve sanat kardeşliğinin yüreklere mühür vurduğu bu programı tasvir çok zor. Türk Müziği günleri anlatılmaz, yaşanır ifadelerini kullanan Şair Yazar Hacı Kısır, Necmettin Erbakan Üniversitesi Konservatuar Bölümü ile Ulusal ve Uluslarası ölçekte yeni projeler yapacaklarını söyledi.

Kayserili şair Konya'da ağırlandı