Kayserili seyirciler hayal kırıklığı yaşattı, ama...

Süper Lig 2023-2024 sezonunda Kayserispor'u iç saha maçlarına toplamda 131 Bin 481 seyirci izledi. Kayserili sporseverler gerektiği kadarıyla şehrin en büyük marka değerini yalnız bırakırken, Ahmet Dirgenali yönetimindeki Kapalı Kale'nin bu açığı büyük oranda kapatması dikkat çekti. Maç başına ortalama 7 Bin 305 seyirci ile beklentilerin altında kaldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde...

Kayserili seyirciler hayal kırıklığı yaşattı, ama...

Kayserispor, zorlu 38 hafta sonunda 14. basamakta ligi tamamladı. Süper Lig'de kalmayı 1 puan avantajla kazanan Sarı-Kırmızılı takım, seyirci desteği alamamanın sıkıntısını yaşadı. Takımı Kapalı Kale ve ortalama 7 Bin 305 sporsever destekledi. Toplam stadyum kapesitesinin çok altında kalan Kayseri'de son yollarda maça gidenlerin sayıları gözle görünür şekilde azaldı. 

Kayserili seyirciler hayal kırıklığı yaşattı, ama...

Kayserispor'a Kapalı Kale Taraftarından büyük destek geldi

Süper Lig 2023-2024 sezonunda Kayserispor, iç sahada aldığı başarılı sonaçların meyvesini yedi. Maçlarında beklenen seyirci gelmezken, bu açığı Kapalı Kale'nin vefalı taraftarıyla dolduran Kayserispor'da, yeni sezonda bu desteğin artması için çeşitli adımlar atılması düşünülüyor. Kapalı Kale, bu sezon birkaç maç dışında Sarı-Kırmızılı takımın maçlarını yakından takip ederek, büyük destek verdi. Kapalı Kale, her maçta doksan dakika boyunca hiç susmayarak, tribünlerde şov yaparken, diğer tribünlerin bu coşkuya ayak uyduramaması dikkat çekti.

Kayserili seyirciler hayal kırıklığı yaşattı, ama...

Kayserispor’un seyirci sayıları ve maç başına ortalamaları:

Kayserispor’un Seyirci İstatistikleri: İç Saha Maç Sayısı: 19, Toplam Seyirci: 131,481, Maç Başına Ortalama: 7,305.
Sarı-Kırmızılılar, sezon boyunca toplam 131 Bin 481 seyirciyi stada çekti. Kayserispor, maç başına ortalama 7,305 seyirci ile mücadale etti.

Kayserili seyirciler hayal kırıklığı yaşattı, ama...

Her yerde Kapalı Kale etkisi var!

Kayserispor, geçen sezon Süper Lig’de seyirci sayısından beklentileri karşılayamazken, Kapalı Kale'nin katkılarıyla birçok maçı kazandı. Sarı-Kırmızılı takım, ilk yarıdaki başarılı çıkışını ikinci yarıda sürdüremedi. Ali Çamlı Başkanlığındaki Kayserispor başarı açısından üst sıralarda yer almasa da, Kapalı Kale'nin coşkusu teselli verdi. Tribünlerdeki bitmek bilmeyen, coşku ve destek, diğer Süper Lig takımlarına da örnek oldu. Ahmet Dirgenali liderliğindeki Kayserispor taraftarı Kapalı Kale, son oynanan Sivas deplasmanında da yer alarak, stadı adeta inletti.

Gelecek sezon desteğin artması için kollar sıvanacak

Ali Çamlı Başkanlığındaki Kayserispor yönetimi, gelecek sezon için seyirci desteğinin artması için kolları sıvadı. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenlenmesi bekleniyor. Tribünlerin daha dolu olması hedefleniyor. Kayserispor’un toplam seyirci sayısı 131,481 ile ligde ortalama ile 11'inci sırada yer aldı. Süper Lig’in en fazla seyirciyi Şampiyon Galatasaray, ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş çekti. Kayserispor'un kümede kalmasında büyük pay sahibi olan Kapalı Kale'nin var oluşu ve desteği 'Allah'tan Kapalı Kale var' yorumunu da beraberinde getirdi.