Kayserili şirket Avrupa'da dev firmayı satın aldı!

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Avrupa'da faaliyet gösteren yapı ürünlerine ait dev firmayı satın aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili şirket Avrupa'da dev firmayı satın aldı!

Kayserili dev şirket Sabancı Holding, Avrupa'da adeta Türk rüzgarı estirdi. Özellikle ekonomik krizin gündemde olduğu bu dönemde yapılan büyük hamle dikkatleri üzerine çekti. Sabancıların iştiraki Cimsa, Avrupa'da faaliyet gösteren yapı ürünlerine ait dev firmayı satın aldı. 

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz Kayserili şirketlerin de elini kolunu adeta bağlamış durumda. Geçen hafta açıklamada bulunan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, özellikle sanayicilerin üretim ve ihracat yapmakta zorlandıkları bir dönem olduğunu belirtti.

Bu zorluk sürecinde ise çeşitli firmalardan konkordato veya iflas haberleri geliyor. Bu süreç dünya genelindeki ekonomik krizden kaynaklandığı belirtiliyor. Son zamanlarda yaşanan Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail-İran gerilimi de piyasaların olumsuz etkilenmesine büyük oranda sebep oluyor.

Kayserili şirket Avrupa'da dev firmayı satın aldı!

Sabancılar yüz güldürdü!

Bu zorlu dönemde Sabancı Holding ortağı Çimsa'nın yapı ürünleri alanında Kuzey İrlanda'nın Fermanagh bölgesinde faaliyet gösteren Mannok firmasını satın alması ise yüzleri güldürdü. Türk şirketin dev yatırım hamlesi dikkatleri üzerine çekti. 

Edinilen bilgilere göre, Çimsa Mannok'un yüzde 94,7 hissesini satın aldı. Mannok yerel yönetim tarafından yönetilmeye devam edecek. İnşaat firması Mannok bünyasinde yaklaşık 800 kişi çalışıyor. Firmanın cirosu ise 311,9 milyon euro olduğu belirtiliyor.

Bu satın alma işlemiyle Çimsa'nın döviz bazındaki gelirlerini yüzde 70'e çıkarna ve dış pazarda söz sahibi olma açısından son 3 yıldaki 3, büyük yatırımı olduğu ifade ediliyor.