Kayserili ünlü iş insanının servetinin sırrı ne?

Kayserili ünlü iş insanı Sakıp Sabancı'nın 90'lı yıllarda katıldığı bir programdaki konuşmaları yeniden gündem oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler binlerce beğeni alırken çok sayıda yorum geldi. İşte Sakıp Sabancı'nın servetinin sırrı... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili ünlü iş insanının servetinin sırrı ne?

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olan Sakıp Sabancı'nın hayatı zaman zaman gündem oluyor. Kayseri'den İstanbul'a ve yurt dışına kadar uzanan Sabancı'nın servetinin sırrı merak ediliyor.

Sakıp Sabancı'nın 90'lı yıllarda katıldığı bir programda harcamalara ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyada yeniden gündem oldu. Sunucu, 'Tişörtünüzden artakalan, uzun gelen tişörtünüzün bir kısmını kesiyorsunuz. Terliklerinize ve şapkanıza süs yapıyorsunuz. Bu kadar paranın içinde olan insanların böyle bir tutumluluk sergilemesi dışardaki insanlar için pek gerçekçi gelmiyor. Bunun mantığını açıklar mısınız?' ifadelerini kullandı.

Kayserili ünlü iş insanının servetinin sırrı ne?

Sabancı ise 'Otomobil üretiyorum Tanrı'ya şükürler olsun, değil mi efendim. Dün de fuara gittim, ciciler gördüm. Ne güzel modeller var, Toyota'nın, Lexus'lerin ileri modelleri... Dışarıda arabam var, size geldim, 11 yaşında. Gereksinime görmüyorum, bu arabayı değiştirmeyi... Motoru tamam mı? Fonksiyonunu iyi yapıyor mu? İçinde mutlu muyum? Ne diye değiştireceğim? Değiştirecek olsaydım, ben vermeyeceğim parayı, ne para verirsem vereyim devlet verecek. Amortisman yazacağız ve deftere kaydedilecek ama devletin parası da benim. Niye bunu gereksiz harcayayım?'' diye konuştu.

Paylaşım binlerce beğeni alırken kullanıcılar, 'Zengin olmanın değil, insaflı ve adaletli olmanın sırrından bahsediyor.', 'Çok güzel bir insandı. 'Dünyada tek devletini düşünen bir iş adamı bu olsa gerek.' şeklinde yorum yaptı.