Kayserili Vekil Cıngı'dan manidar ayar!

Bir sosyal medya hesabı AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'nın mesleki eğitime yönelik ifadelerinin bir kısmını eleştiri niteliğinde paylaştı. Cıngı ise paylaşıma yorum yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili Vekil Cıngı'dan manidar ayar!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, mesleki eğitim konusunun üzerine düşüyor. Bir sosyal medya hesabı ise Cıngı'nın mesleki eğitime ilişkin açıklamasının bir kısmını eleştiri niteliğinde paylaştı. Cıngı'dan cevap gecikmedi. 

Kayserili Milletvekili Cıngı, öğrencileri mesleki eğitime teşvik etmek için çeşitli projelere de destek veriyor. Ancak X sosyal medya hesabı vekil Cıngı'nın ifadelerinin bir kısmını paylaştı. Cıngı ise düşüncelerini paylaştığı videonun tamamını izleyebileceklerini söyledi.

Paylaşımda, ''AKP Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’dan üniversite adaylarına: 'Bir kere kendinizi hiçbir zaman ‘Ben Devlete kapak atacağım' şeklinde yönlendirmeyin. Devlete girmek çok zor.'' denildi.

Paylaşımın altına yorum yapan Cıngı da, 'Gençleri, ülkemizin en önemli meselelerinden birisi olan mesleki eğitime yönlendirmek için çektiğim ve tamamen şahsi düşüncelerimi ifade ettiğim videonun tamamını seyredebilirseniz ne demek istendiği daha rahat anlaşılacaktır.' ifadelerini kullandı.

Murat Cahid Cıngı ne demişti?

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı üniversite mezunlarına yönelik yorumu dikkat çekti. Cıngı açıklamasında, 4 yıllık üniversiteyi bitirdikten sonra kasiyer, satıcı ya da güvenlik görevlisi gibi işlerde çalışanları gördükçe içinin parçalandığını söyledi.

Üniversite tercihi yapacak adaylara seslenen AK Partili vekil Cıngı, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti, ''Bir kere kendinizi hiçbir zaman ‘Ben Devlete kapak atacağım' şeklinde yönlendirmeyin. Hep aslında iş camiasının temel ihtiyaçlarını giderebilecek bir pozisyon, bir bilimsel gelişmişliğe gayret edin. Devlete girmek hem çok zor. Üniversite bitirdikten sonra bir sürü imtihana giriyorsunuz. Hem de dışarıda gerçekten çok büyük fırsatlar var. Şu anda özellikle meslek sahibi insanlar özel sektörde çok iyi maaşlarla güzel işler bulabiliyorlar. Ülkemizin en önemi eksikliklerinden, başat problemlerinden bir tanesi. Dolayısıyla puanınınız iyi bir üniversite, bölüme yetmiyorsa. B şıkkını değerlendirebilirsiniz. Bununa alakalı meslek yüksekokullarını tercih edebilirsiniz. 

4 yıllık üniversite eğitimi bitirmiş, zorlu imtihanlardan geçmiş, vizeleri, finalleri başarmış, diplomasını almış, ondan sonra bir markette kasiyerlik yapan bir arkadaşımızı veya reyonda satıcılık yapan bir arkadaşımızı veya bir AVM’de güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı gördüğüm zaman gerçekten benim içim parçalanıyor.  Bunları yapmak için 4 senenizi heba etmenize gerek yok. Üniversite eğitimi önemli mi? Bence çok önemli. Herkesin okuması lazım, o kültürü edinmesi lazım, ama Devletimizin açık öğretim fakülteleri gibi çok başarılı, kitapları güzel, eğitim metodu güzel bölümleri var, fakülteleri var. Meslek edinirken, para kazanırken, bir yerde çalışırken açık öğretim fakültesi üzerinden üniversite diplomanızı çok rahat edinebilirsiniz. Bunu kaygı etmeyin. Lütfen kendinize yatırım yapın ve bir meslek edinin.

Liseden sonra da olsa kendinize yakın bulduğunuz bir mesleğin mutfağında çalışarak meslek edinin. Vasat bir yerden sadece okumuş olmak, diploma almış almak için kendinizi çok fazla parçalamayın. Stres de yapmayın. Ruh sağlığınız bozmayın. Sonuçta üniversite okunması iyi olur ama okunmadığı zaman da hayatın sonu olmayan ve şu anda da hem özel sektörde hem de kamuda üniversite okumadığı halde çok başarılı yerlere gelmiş, iyi noktalara ulaşmış yüzlerce örnek var. Herkesin yapacağı tercihe de saygımız var.  Allah yolunuzu açık etsin’''