Kayserili Vekil Duyurdu - Öğrencilere Günlük 850 TL Cep Harçlığı!

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol neticesinde, meslek lisesi mezunlarına yönelik önemli bir teşvik hayata geçiriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayserili Vekil Duyurdu - Öğrencilere Günlük 850 TL Cep Harçlığı!

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol neticesinde, meslek lisesi mezunlarına yönelik önemli bir teşvik hayata geçiriliyor. Protokol kapsamında, meslek liselerinden mezun olduktan sonra İşbaşı Eğitim Programına katılan gençlere asgari ücretten %30 daha fazla tutarda cep harçlığı verilecek.

Günlük cep harçlığı tutarı, 654 liradan 850 liraya yükseltilerek meslek lisesi mezunlarına önemli bir destek sağlanmış olacak. Bu teşvik, gençlerin mezun oldukları alanda işbaşı eğitimi alarak kariyerlerine sağlam adımlarla başlamalarına katkı sağlayacak.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, bu önemli teşviki sosyal medya hesabından duyurdu. Tweet'i alıntı yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, 'Meslek lisesi mezunlarına muhteşem bir teşvik de Sayın Bakanımızdan geldi. Günlük 850 TL cep harçlığı ile gençlerimize destek oluyoruz,' dedi.

 

 

Bu protokol ile, meslek liselerinin mezunlarına sağlanan destekler artarak, gençlerin iş hayatına adaptasyonu kolaylaştırılacak ve mesleki eğitim alanında önemli bir adım atılmış olacak.

İşbaşı Eğitim Programlarına katılan mesleki ve teknik ortaöğretim mezunlarının çalışma hayatına katılımlarını desteklemek amacıyla günlük cep harçlıkları %30 artırımlı ödenecek. Halihazırda 654 TL olarak belirlenen günlük zaruri gider miktarı, bu kişiler için 850 TL olarak uygulanacak. Programa katılım sağlayan kişilere aylık 22.100 TL zaruri gider ödemesi yapılacak.

Kayserili Vekil Duyurdu - Öğrencilere Günlük 850 TL Cep Harçlığı!

Hangi Alanları Kapsıyor?

Elektrik-Elektronik Teknolojisi

Makine ve Tasarım Teknolojisi

Metal Teknolojisi

Motorlu Araçlar Teknolojisi

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

Gemi Yapımı

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme

Uygulamadan mesleki ve teknik ortaöğretim mezunları faydalanabilecek. Daha fazla bilgi için www.csgb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu karar, mezunların çalışma hayatına katılımını desteklemek ve ekonomik açıdan güçlenmelerine katkı sağlamak için önemli bir adım olarak hayata geçiriliyor.