Kayserili vekil Laos'ta Asyalı devlet adamlarına hitap etti!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ASEAN Genel Kurulu'nda devlet adamlarına hitap etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili vekil Laos'ta Asyalı devlet adamlarına hitap etti!

Geçtiğimiz günlerde ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi AIPA’nın 45. Genel Kurulu’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere Laos’un başkenti Vientiyan’a bir seyahat gerçekleştiren Cıngı, Genel Kurul’da ASEAN üyesi ülkelerin parlamenterlerine ve devlet adamlarına hitap etti. 

İpek Yolu açıklaması!

Konuşmasında Türkiye olarak Güneydoğu Asya ülkelerine ne kadar önem verdiklerinin altını çizen Cıngı, özellikle ASEAN’ın bu dönemin ana teması olan üyeler arasında hem fiziki hem de ruhi birlikteliklerin sağlanması hususunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anadolu topraklarından başlayıp Çin’e kadar uzanan Orta Koridor Projesi marifetiyle İpek Yolu’nu tekrar canlandırma çabalarını anlattı.

Kayserili vekil Laos'ta Asyalı devlet adamlarına hitap etti!

6 Şubat teşekkürü!

Bir diğer konu başlığı olan felaket yönetimi konusunda da ülkemizde yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından ASEAN üyesi ülkelerin yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkürlerini dile getiren Cıngı, felaket yönetimi konusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin edinmiş olduğu tecrübeyi üye ülkelerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etti. 

ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Komisyonunun TBMM’de kurulmasının ardından hızla çalışmalara başladıklarını da aktaran Milletvekili Cıngı; Türkiye Cumhuriyeti olarak Güneydoğu Asya’da yer alan müttefik üyeler ile adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir uluslararası düzen ve ilişkiler için daha yakın çalışmaya hazır olduklarını aktardı.

Milletvekili Cıngı, ayrıca ASEAN dönem başkanı ve AIPA 45. Genel Kurulu ev sahibi Laos’a nazik misafirperverlikleri için teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Dr. Murat Cahid Cıngı ve beraberindeki heyet üye ülkelerle ikili toplantılar yaparak temaslarına devam edecekler.