Kayserili vekilden Bakan'a ziyaret!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Genç'in Kayseri'nin güvenliği ile ilgili sözleri tartışma konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserili vekilden Bakan'a ziyaret!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç kentte yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ziyarette bulundu. Ziyarette Kayseri’de güvenlik sorunun arttığını iddia ederek bazı önlemlerin artırılması talebinde bulunan Genç’in bu sözleri tartışma konusu oldu. Sosyal medyada pek çok yorumcu, Kayseri’nin huzur ve güven şehri olduğunu belirterek, güvenlik sorunu olmadığını belirtti. 

Kayseri’de geçtiğimiz haftalarda yaşanan olayların ardından şehrin büyüklerin harekete geçerek tüm vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunmuştu. Halkın ayaklanmasıyla olaylar kısa sürede büyüyerek başka illere de sıçramış, Suriye Hükümeti ile de bazı sorunları beraberinde getirmişti.

Gözler yeniden Kayseri’ye çevrildi!

Bir süre sonra olaylar duruldu ancak CHP’li Aşkın Genç sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yeniden dikkatleri Kayseri’ye çekti.

Genç paylaşımında, ‘İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile Kayseri’mizde yaşanan olaylar hakkında TBMM’de verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Özellikle, son dönemde şehrimizde artan güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, Kayseri’nin huzur ve güvenliğini sağlamak adına alınması gereken önlemler üzerinde durduk.

Kayseri halkı adına, sorunlarımızı ve taleplerimizi en üst düzeyde dile getirmeye ve çözüm odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Misafirperverliği ve Kayseri’ye olan yakın ilgisinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz’ ifadelerine yer verdi.

 

Kayserili esnaflar Genç’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret ederek Kayseri ile ilgili  ‘artan güvenlik sorunu’ şeklinde açıklamalarda bulunması Kayseri’de pek çok kişi tarafından kabul görmedi. Yapılan yorumlarda, Kayseri’de güvenlik sorunu olduğuna dair açıklamalar yapılırken, daha dikkatli olunması gerektiğini kaydediyorlar. 

Resmi veriler Kayseri’nin Türkiye’de en güvenli şehirlerden biri olduğunu ortaya koyuyor. Nüfusa göre en az olayın yaşandığı yerlerin başında Kayseri geliyor. Bu nedenle Kayseri yıllardır huzur şehri olarak anılıyor.