Kayserili vekilden itiraf gibi açıklama!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Cıngı, kent için yapılan çalışmalardan bahsederken adeta itiraf niteliğinde dikkat çeken açıklama da bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili vekilden itiraf gibi açıklama!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında basın açıklaması düzenlendi. Kayserili vekil ülke genelinde insan kaynağı sıkıntısı yaşandığını belirterek, ' Şu anda birazcık halının altına süpürülse de bence en yoğun problemlerinden bir tanesi.' dedi.

Cıngı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 30 Temmuz itibariyle yasama faaliyetlerine bir süre ara verdiğini, bu nedenle Kayseri'ye gelerek şehir sakinlerinin problemlerine çözüm üretmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Özellikle pandemiden sona Türkiye'de insan kaynağı sıkıntısı yaşandığını belirten Cıngı, ''Son dönemde de özellikle pandemi sonrasında ülkemizde çok ciddi bir insan kaynağı sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Sadece Kayseri'de değil seksen bir vilayetimizde sadece mobilya, metal veya makinada değil bütün sektörlerde aslında ülkemizin şu anda birazcık halının altına süpürülse de bence en yoğun problemlerinden bir tanesi. Çünkü Türkiye olarak gerçekten son dönemde, son yirmi yılda yapılan sınai ataklarla ülkemizin iyi insana olan ihtiyacı çok arttı.'' dedi.

İnsan kaynağı problemine yoğunlaştıklarını anlatan Cıngı, Kayseri'de meslek liseleriyle bir yıl boyunca toplantı yaptıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda şehrin mesleki eğitim problemlerinin masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenlendiğini  anımsatan Cıngı, 'Ürettiğimiz ürünlerin, kalitesi ve niteliğinin  bir taraftan da hitap ettiğimiz pazarların genişlemesi artması, ihracat yaptığımız, iş birliği yaptığımız ülkelerin çoğalması bizim nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacımızı çok çok artırdı. Onun için şehrimizde ne yapabiliriz diye düşündük ve mesleki eğitimin önemini halkımıza, milli eğitim camiasına reel sektörün aktörlerine bir sefer daha duyurmayı ve bu işe yoğunlaşmayı hedef olarak belirledik.'' diye konuştu.

Cıngı, mesleki eğitimi Kayseri'nin gündeminde tutmaya gayret ettiklerini belirterek şunlları kaydetti: 'Her hafta olmasa da iki haftada bir meslek lisesini ziyaret edip orada olan bitenler yerinde görmek ve oradaki kaliteli eğitimin laboratuvar imkanlarının aslında sandığımızdan çok daha iyi ve üst seviyede olduğunu ve orada yetişen arkadaşlarımızın da reel sektöre, şehrimizin sanayisine katkıda bulunacağını ifade eden mümkün olduğunca paylaşımlar yapmaya gayret ettim. Mesleki eğitimi şehrimizin gündeminde tutmaya gayret ettik. Bu konuyla alakalı Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve meslek lisesi müdürlerimizle hemen hemen bir sene boyunca periyodik toplantılar yaptık'

Ailelerin meslek lisesi imajının kırılmasını ve çocuklarını meslek edinmeye teşvik etmelerinin altını çizen Cıngı, şöyle devam etti:  Yavrularımızın mesleki eğitime yönelmesini, ailelerimizdeki o meslek lisesi imajının kırılmasını ve çocuklarını bir meslek edinmeye teşvik etmelerini öngörecek çalışmalara imza atmaya gayret edeceğiz. Çalıştayın ilk neticelerinden birisi olarak Kayseri Sanayi Odamızla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasınday imzalanan protokol çerçevesinde elli öğrencimize, özellikle şehrimizin ihtiyacı olan mobilya, makine ve metal işlerini tercih eden elli öğrencimize 1000 TL, en yüksek LGS puanıyla giren meslek lisesini tercih eden üç öğrencimize de aylık iki bin lira burs verilmesini temin ettik Bu tercih oranlarını daha da artırdı. Meslek lisesi müdürlerimizle Anadolu Teknik Lisesi müdürlerimizle yaptığımız görüşmelerde de bu yıl gerçekten çok daha yoğun bir talep olduğunu kendileri ifade etti.'

Kayseri turizmi uluslararası dikkat çekiyor!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri'de turizm hareketlenmesi yaşandığını söyledi. Cıngı, 'Atıl kalan kapasitemizi değerlendirme, rehabilite etme, restore etme ve buraları turizm camiasına açmak için altyapı oluşturma çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Pandemi döneminde çalışmalara başlanan Soğanlı Vadisi sıcak hava balonculuğunun da yoğun olarak gözlemlendiğini belirten Cıngı, 'Her gün yirmi balon aynı Göreme'de, Ürgüp'te olduğu gibi Kayseri semalarında gezdiği ve hem Kayseri merkezinden hem de Kapadokya bölgesine gelen turistlerin de tercih ettiği çok önemli bir turizm enstrümanını kazanmış olduk. Bu şehrimiz için çok önemli bir kazanç.' ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Yeşilhisar ilçesinde bulunan Erdemli Vadisi'nin de hareketlendirildiğini anlatan Cıngı,  bölgede yürüyüş yolları yapıldığını özellikle kiliselere güvercinliklere ve oradaki tarihi unsurlara ulaşımın kolaylaştırıldığını kaydetti.
Avlar Kanyonunun olduğu bölgenin de turizm acentelerine, operatörlere ve rehberlere tanıtılmaya devam ettiğin ifade eden Cıngı, her geçen gün de ziyaretçi sayısının arttığını söyledi.

Bunun yanı sıra ilçeye bağlı Güzelöz köyünde de büyükşehir belediyesinin restorasyon çalışmaları yaptığını belirten Cıngı, 'Orayı da hareketlendirdiğimiz zaman özellikle yabancı turistin çok tercih ettiği bir bölgeye daha kavuşacak şehrimiz.' dedi.

Kültepe Kaniş ve Karum bölgesinin de iyi yatırımlar aldığını anlatan Cıngı şunları kaydetti: 'Özellikle şehrimizin ve hatta insanlık mirasına dahil olabilecek güzellikte ve önemde Kültepe Kaniş, son dönemde çok güzel yatırım aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz orada, tabletlerin sergilenmesi için muhteşem bir kaya müze oluşturdu. önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Orası şehrimize önemli bir değer katacak. Bunun yanı sıra Asurlu tüccarlar sokağı oluşturuldu. Bu sokak ziyaretçileri milattan önce iki binlere götürecek. Orada o dönemki hayat şartlarını, ticareti, zanaati ifade edecek çok güzel bir turizm çekiciliği verecek. Dolayısıyla Kültepe Kaniş çalışmalar da devam ettiği ve orası da şehrimizin turizm envanterine girdiği müddetçe bizim hem yerli hem de yabancı turisti Kayseri'ye çekmek için çok çok daha fazla enstrümanımız ve turizm ürünümüz elimizde birikmiş oluyor.'