Kayserililer 15 Eylüle Hazır Mısınız?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kayseri'de gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Eylül'de emlak ve otomotiv sektörlerinde yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer 15 Eylüle Hazır Mısınız?

Bolat, 'Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Bu sayede, ilan sitelerinde karşılaşılan sahte veya tüketiciyi yanıltıcı ilanların önüne geçilecek. Otomotivde de benzer bir sistem uygulanacak' dedi.

Çin'den Gelen Ucuz Ürünler İçin Yeni Düzenlemeler

Bolat, Çin'den ucuz ürün getirip satanlarla ilgili de yakında kararlar alınacağını belirtti. Bu konuda sıkı takipte olduklarını ve gerekli adımların atıldığını vurguladı.

Kayserililer 15 Eylüle Hazır Mısınız?

Otomotiv ve Emlak Piyasasında İstikrar

Bakan Bolat, otomotiv ve emlak sektörlerindeki manipülasyonlara karşı sıkı denetimlerin sürdüğünü belirtti. Bolat, otomotivde 600 bin sıfır aracın stoklardan çıkmasının piyasayı rahatlattığını, gayrimenkulde ise gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade ederek, Haziran ayından bu yana fiyatlarda bir durağanlaşma olduğunu da sözlerine ekledi.

Fahiş Fiyat Denetimleri

Fahiş fiyat denetimlerine de değinen Bolat, çeşitli sektörlerde arz-talep dengesinin, açgözlülüğün ve denetimlerin etkili olduğunu söyledi. Bolat, 'Bu yılın ilk 7 ayında 71 bin firmaya toplam 960 milyon lira idari para cezası kesildi' bilgisini paylaştı.

Kayserililer 15 Eylüle Hazır Mısınız?

BYD'nin Türkiye Yatırımı ve Yeni Yatırımlar

Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen firmalara kapılarının açık olduğunu belirten Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın BYD ile görüşmelerde bulunduğunu ve başka yeni yatırımların da yolda olduğunu söyledi.

AB Vizesi Sorunu ve Çözümler

İş insanlarına yönelik vize engellerine de değinen Bolat, Avrupa Birliği vizesinin sürekli gündemlerinde olduğunu ve bu konuda kolaylık sağlanması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğrulanmış İlan Dönemi: Emlak ve Otomotiv

15 Eylül'de başlayacak olan doğrulanmış ilan döneminde, emlak ve otomotiv ilanları e-devlet üzerinden doğrulanarak ilan sitelerine yüklenecek. Bolat, 'Bu sistemle sahte ilanların önüne geçilecek ve piyasada daha şeffaf bir işleyiş sağlanacak' dedi.

Yeni Düzenlemenin Kiralara Etkisi

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yeni düzenlemenin kiraların düşmesine de katkı sağlayacağını belirtti. İlan sitelerinde sahte ilanların yaygın olduğunu ve bunun önüne geçilmesiyle piyasada daha gerçekçi fiyatların oluşacağını söyledi.