Kayserililer 2028'e kadar hızlı trene böyle kavuşmak istiyor!

Kayseri'ye yıllardır gelemeyen hızlı trenin 2028 yılında geleceği söyleniyor. Kimi vatandaşlar heyecanla o günü beklerken kimi vatandaşlar da Yozgat'a gelip kente hala ulaşmayan hızlı tren projesine tepki gösteriyor. Hal böyle olunca vatandaşlar da Kayseri'den 'ring' talep etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer 2028'e kadar hızlı trene böyle kavuşmak istiyor!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde çalışmaların 2028 yılında tamamlanıp hizmete açılacağı belirtiliyor. Kayserili vatandaşlar ise hızlı treni kullanabilmek için Yozgat'a gidiyor. Vatandaşlar, Yerköy hızlı tren istasyonu ve Kayseri İldem tramvay durağı arasında YHT saatelerine uygun otobüs aktarması talep ediyor.

Belediyelerle görüşüldü, ancak...

Ring niteliğinde otobüs seferleri talebi için vatandaşlar Kayseri ve Yozgat belediyeleriyle görüştü. Ancak yetkililer şehirler arası otobüs işletme yetkilerinin bulunmadığını söyledi.

Yerköy Belediyesi ise vatandaşlarına kolaylık sağlamak amacıyla şehir içindeki otobüs terminalini şehirler arası karayolu kenarına taşıyıp yeni hat tahsis ederek YHT istasyonu sirkülasyonunu sağladığı kaydedildi.

Kayseri-Yerköy arası istasyon bağlantılı sefer düzenlenebilir!

Terminaldeki otobüs işletmecileri, talep halinde Kayseri-Yerköy arası istasyon bağlantılı sefer düzenleyebileceklerini belirtiyor.

Yetkililerin konuya çözüm bulması talep ediliyor.