Kayserililer Artık Araçlarını Açık Alana Park Edemeyecek

Kayseri'de açık alana ve güneş ışınlarının direkt vurduğu alanda park edilen araçlar havaların ısınmasıyla beraber daha büyük tehlike saçıyor. Özellikle araç içinde unutulan yanıcı maddelere dair önemli uyarılar yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Artık Araçlarını Açık Alana Park Edemeyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınmasıyla birlikte Kayseri’de açık alanlara ve güneş ışınlarının direkt vurduğu yerlere park edilen araçlar büyük tehlike oluşturuyor. Uzmanlar, araç içinde unutulan yanıcı maddelerin patlama riski taşıdığını belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Araç içindeki ürünlere dikkat!

Kayseri’de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, araç içinde unutulan yanıcı özellikteki maddelerin patlama riski daha da yükseliyor. Uzmanlar, çakmak, powerbank, parfüm ve pil gibi yanıcı ürünlerin araç içinde bırakılmasının ciddi yangınlara neden olabileceğine dikkat çekildi.

Mercek etkisi yapan gözlük camları ve alkollü kolonya gibi yanıcı sıvıların da tehlike oluşturduğunu belirten uzmanlar, ‘Araçta bırakılan eşyalar nedeniyle çıkan yangınlar, sürücülerin kullandığı yanıcı, parlayıcı ve ateş yakmak maksadıyla kullanılan eşyalardan çıkmaktadır. Bunlara kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Araç yangınlarının diğer bir sebebi de yıllık bakım yapılmaması. Uzmanlar, gazlı ve benzinli araçların hortumlarının zamanla yıpranarak gaz kaçırması sonucu yangın çıkabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, araçların yıllık bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulandı.