Kayserililer beklenen gün geldi - Cuma günü herkes burada olacak!

Kayserililerin heyecanla beklediği ve bu yıl yedincisi düzenlenen kitap fuarı cuma günü Kayseri'de başlıyor. Yıllardır yoğun talep gören kitap fuarında bu yıl 3 milyonu aşkın kitap, 513 yazar ve 412 yayınevinin okurları ile buluşacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayserililer beklenen gün geldi - Cuma günü herkes burada olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan kitap fuarında kitapların büyülü dünyasını Kayserililer heyecanla bekliyor. 7’nci Kayseri Kitap Fuarı öncesi, parklardaki ağaçlar, yazarların eserleriyle süslenip, anlamlı bir farkındalık oluşturuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 3 milyonu aşkın kitap, 513 yazar ve 412 yayınevinin okurları ile buluşacağı 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda birbirinden ünlü yazar ve şairler, hayranları ile bir araya gelecek.

Başkan Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği alanlardan olan Kayseri Kitap Fuarı, her yıl bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırarak Türkiye’ye örnek olurken kitapseverler, yeni kitapları keşfetme, yazarlarla tanışma ve etkileşim kurma fırsatı bulacak.

Kayserililer beklenen gün geldi - Cuma günü herkes burada olacak!

Ağaçlar Kitaplarla Süslendi

7’nci Kayseri Kitap Fuarı öncesi, Büyükşehir Belediyesi önünde yer alan park içerisindeki ağaçlar, yazarların eserleriyle süslendi. Heyecanla etkinliğin başlamasını bekleyen öğrenciler, ağaçları kitaplarla süsledi. Bu etkinlik, okuma alışkanlığını teşvik etmenin yanı sıra, doğa ile kitap sevgisini bir araya getirerek anlamlı bir farkındalık oluşturdu.

‘Önce Çok Şaşırdım, Sonra Çok Mutlu Oldum’

İstanbul’da yaşayan ve ailesinin yanına geldiğini söyleyen Firdevs isimli vatandaş, ‘Ağaçlar üzerindeki kitapları gördüm, önce çok şaşırdım, sonra çok mutlu oldum. Kitap okuma oranı malum düşük, çok beğendim, kim yaptıysa çok teşekkür ederim, gerçekten farkındalık uyandırabilecek bir şey olmuş, emeğinize teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer beklenen gün geldi - Cuma günü herkes burada olacak!

‘Kitap Fuarı’nın Açılmasını Dört Gözle Bekliyoruz’

Ayrıca, gençlerin ve yetişkinlerin katılımıyla dolup taşan Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi’nin misafirleri de kitap fuarını dört gözle beklediklerini söylediler.

YKS öğrencisi Serhat Demir, Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi’ne sıklıkla geldiğini, kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, ‘Kütüphanelerimizden çok memnunum, çay, çorba, fotokopi hizmetlerinden faydalandım. Çok verimli kütüphane. Sosyal medya hesaplarından kitap fuarını görmüştüm, heyecanla bekliyoruz. Zaten fuarı heyecanla bekliyoruz. Kitap fuarının açılmasını dört gözle bekliyoruz, ünlü yazarların geleceğini duymuştum, arkadaşlarıma da kesinlikle tavsiye ederim’ diye konuştu.

‘Bütçe Dostu, Öğrenci Dostu Olduğundan Kitap Fuarının Açılmasını Heyecanla Bekliyoruz’

Büyükşehir kütüphanelerini haftada fırsat buldukça 3-4 kez ziyaret ettiğini ifade ederek, kütüphanelerin yoğun olduğunu söyleyen lise ve YKS hazırlık öğrencisi Hiranur Avınç, açılışını heyecanla bekledikleri kitap fuarına her sene severek gittiklerini söyledi. Avınç konuşmasında, ‘Kitap fuarına tabi ki her sene gidiyoruz, her sene ziyaret etmeyi istiyoruz. Dışarıya göre daha uygun da olduğu için kitap fuarından alışveriş de yapıyoruz. Kitaplarımızı okuyoruz, testlerimizi çözüyoruz.  Dışarıya göre daha uygun, bütçe dostu, öğrenci dostu olduğundan kitap fuarının açılmasını heyecanla bekliyoruz’ diyerek kitap fuarında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayserililer beklenen gün geldi - Cuma günü herkes burada olacak!

‘Kitap Fuarı Güzel, Beğeniyorum’

Üniversiteye hazırlık öğrencisi Melike Sungur isimli öğrenci ise ‘Kitap fuarı güzel, beğeniyorum ben, açıldığında hep gidiyorum. Teşekkür ediyoruz emeği geçenler için, bu imkânlar gerçekten güzel’ diyerek kitap fuarı hizmetinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

8’nci sınıf öğrencisi Tufan Kaan Öztürk de ‘Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan kitap fuarını duyduğum için çok mutlu oldum. Kitap fuarında birçok yazar ve yeni kitapla tanışıyoruz. Bu fuarda uygun kitaplar bulabiliyoruz, söyleşi gibi etkinlikler oluyor, bunun için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim’ dedi.

7’ncisi düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı, Dünya Ticaret Merkezi’nde 11-20 Ekim günleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak.