Kayserililer boykot ediyordu: Ünlü şirket küçülmeye gitti

Kayseri'de İsrail'e karşı düzenlenen boykot hareketleri devam ederken, ünlü içecek firmasının küçülmeye gittiği ve 500 çalışanını işten çıkaracağı öne sürüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer boykot ediyordu: Ünlü şirket küçülmeye gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de İsrail'de düzenlenen karşı boykot hareketleri hız kesmeden devam ederken, dünyaca ünlü İçecek devi Coca-Cola, Almanya'daki tesisinde küçülmeye gideceği iddia edildi. 

5 fabrika kapanıyor

İddiaya göre 2025 yılı itibarıyla Almanya'da beş üretim ve lojistik faaliyeti kapatma kararı alan şirket, bu süreçte 500 çalışanın işini sonlandıracak. Almanya'da 14 üretim tesisi bulunan şirketin Neumünster, Bielefeld, Berlin-Hohenschönhausen, Memmingen ve Köln şubelerinin kapanacağı öğrenildi. Coca-Cola'nın Almanya'daki bu tesisleri, uzun yıllardır bölgedeki içecek üretim ve dağıtım faaliyetlerini sürdürüyor.

Kayserililer boykot ediyordu: Ünlü şirket küçülmeye gitti

500 işçi çıkarılacak

Euronews’in haberine göre kapatılması planlanan beş tesiste yaklaşık 500 kişinin çalıştığı belirtiliyor. Lojistik ve üretim faaliyetlerinin son bulacağı tarih ise 31 Mart 2025 olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren söz konusu tesisler tamamen kapatılacak ve üretim durdurulacak.

Maliyetlerini düşürüyor

Europacific Partners (CCEP) bu kapatma kararının, artan rekabet ortamında maliyetleri düşürme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti. Aynı zamanda, içecek sektöründe yaşanan lojistik değişimlere uyum sağlamak amacıyla böyle bir adım atıldığı ifade ediliyor.