Kayserililer bu haber sizi çok kızdıracak!-İsteseniz de alamayacaksınız

21 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan gümrük mevzuatı değişiklikleri Kayserilileri çok kızdıracak. TEMU,AMAZON vb .gibi uluslarası e-ticaret firmalarına uygulanan gümrük mevzuatı yurt dışı alışverişlerini sekteye uğrattı.

Kayserililer bu haber sizi çok kızdıracak!-İsteseniz de alamayacaksınız

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren yeni gümrük mevzuatı değişiklikleri yurtdışında bulunan ve yabancı markaların ülkemize yönelik satışlarını etkilemeye başladı.
Kayserililer bu haber sizi çok kızdıracak!-İsteseniz de alamayacaksınız

Gümrük mevzuatındaki değişikliklerin ardından Nike internet ve uygulama üzerinden satışlarını askıya alırken, Temu Türkiye satışlarında alışveriş tutarını 670 TL’ye çekmişti.  Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nın iddialarına göre Amazon’da Türkiye’ye hizmet veren yabancı firmaların Türkiye’ye satışını durdurmaya başladığını açıkladı. Volvo ise, son gümrük vergileri nedeniyle Türkiye’de sedan modellerinin  satışına son vereceklerini açıkladı.

TEMU üzerinden alışveriş yapan bir vatandaş,’Ülkemizde popüler olan ve işe yarayan her şeye bir anda zam geliyor. Bu uygulama  satıcı ve alıcıyı direkt olarak bir araya getirdiği için fiyatlar uygundu. Türkiye’de zaten her şey ateş pahası. Bu uygulama ile toplu alışveriş yapıyorduk. Ev aletlerinden kozmetiğe kadar her şey mevcuttu. Bu zam önümüzü kapattı' ifadelerini kullandı.