Kayserililer bu haberi okumadan evlenmeyin!

Uzun yıllardan beri sevginin simgesi olan güller isteme, evlilik teklifi gibi günlerde kullanılıyor. 1 gül almak ile 1001 gül almanın farklı anlamları var. Evlenme telaşında olan çiftler bu haberi okumadan evlenmesin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer bu haberi okumadan evlenmeyin!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evlilik sezonu açıldı. Çok uzun yıllardır insanlar sevdiklerine mesaj vermek için güllerin dillerini kullanırlar. Her gül sayısının farklı bir anlamı olduğu gibi her renginde farklı bir simgesi var. Bu sayılara önem veren çiftler bir sembol haline getiriyorlar. İsteme,söz,nişan ve evlilik teklifi gibi özel günlerde kullanılan güllerin sayılarının ve renklerinin anlamları nelerdir?

Kayserililer bu haberi okumadan evlenmeyin!
Beyaz Gül

Beyaz gül saflığı ve masumiyeti temsil eder. Karşınızdaki insana beyaz gül alarak hem sevginizin saf olduğunu hem de ondan hiç bir şüphe duymadığınızı simgeleyebilirsiniz. Eğer yeni bir ilişkide hangi çiçek doğru olacaktır diye merak ediyorsanız, sorunuzun cevabı beyaz gül olabilir.

Kırmızı Gül

Güller arasında en popüler olanı kırmızı olandır. Kırmızı gül ‘aşk’ demektir. ‘Seni seviyorum’ demenin en meşru şeklidir. Sevdiğinize kırmızı gül vererek sürekli onu düşündüğünüzü gösterebilirsiniz. Sevgililer Günü için kırmızı gül seçimi ideal olacaktır.

Pembe Gül

Oldukça sempatik görünen pembe güllerin anlamı; mutluluk, incelik ve tatlılıktır. Pembe güller uzun yaşar ve oldukça hoş bir kokuya sahiptirler. Karşınızdakinin hayatınıza dahil olmasından ne kadar mutlu olduğunuzu göstermenin en ideal yoludur pembe gül.

Siyah Gül

Siyah güller de aynı mavi güller gibi aslında çok koyu kırmızı güllerdir. Karşınızdakine siyah gül vermek bir ilişkinin veya fikrin sonlanması anlamına gelse de, bazı inanışlara göre yeniden doğuşu ve yeni başlangıçları temsil eder.

Kayserililer bu haberi okumadan evlenmeyin!Gül sayılarının anlamları nelerdir?

1 gül: Odaklanmış özel sevgi 
2 gül: Karşılıklı derin sevgi 
3 gül: Seni seviyorum 
9 gül: Sonsuz sevgi 
11 gül: En çok seni seviyorum 
13 gül: Gizli aşk 
33 gül: Derin aşk 
44 gül: Söz vermek 
50 gül: Karşı konulmaz aşk 
Kayserililer bu haberi okumadan evlenmeyin!
66 gül: Birliktelik 
99 gül: Sonsuzluk 
100 gül: Birbirine adanmış çift 
101 gül: Sadece sen 
108 gül: Benimle evlenir misin? 
111 gül: Sonsuz aşk 
123 gül: Özgür aşk 
365 gül: Seni her gün düşünüyorum 
999 gül: Bitmeyen aşk 
1001 gül: Vefakar aşık