Kayserililer Bu Hizmete 15 Yılda Kavuşuyor!

Temiz su kullanımında yatırıma en çok pay ayıran şehirlerin arasında ilk sırada bulunan Kayseri ucuz su tüketiminde de 2. İl statüsündedir. Peki, bu hizmet hangi aşamalardan geçiyor? Kayserililerin 15 yılda kavuştuğu hizmetin detayları Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer Bu Hizmete 15 Yılda Kavuşuyor!

Kayseri çeşmelerinden su içilebilen nadir şehirlerden biri olarak biliniyor. Kayseri’nin içme suyu Erciyes’in eriyen kar sularından elde ediliyor. Ancak Kayserililer Erciyes’ten çıkan bu suyu 15 yıl sonra anca kullanabiliyor.

Kayserililer Bu Hizmete 15 Yılda Kavuşuyor!

Kayseri genelinde içme suyunun tamamını yer altından çıkan kaynaklarla herhangi bir arıtmaya tabi tutmadan doğrudan halkın kullanıma sunuluyor. Vatandaşlar hem KASKİ'nin laboratuvarından hem de Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sürekli kontrol altında olduğu için sağlıklı ve güvenilir içme suyunu gönül rahatlığı ile tüketiyorlar. Kayseri içme suyu kaynakları açısından şanslı şehirler arasında yer alıyor. Erciyes Dağı’nın su kaynaklarını eriyen kar suları oluşturuyor. KASKİ’nin neredeyse Kayseri’nin her bölgesinde sondajları bulunuyor. KASKİ’nin açtığı bu sondajlara Erciyes’ten gelen kaynak suları geliyor. Erciyes Dağı’na yağan kar eriyerek aşağıya, şehir merkezine iniyor. Merkezden sondajlarla 200 metreden çıkan su bazı yerlerde 400 metreden çıkıyor. Karın toprağın altına inmesi ile birlikte oluşan kaynak suyu, Kayserililere 15 sene sonra kavuşuyor. Yerin tabanına inen kar suları kaynak suyunu oluşturuyor. Toprağa düşen kar tanesi emile emile memba kalitesinde su veriyor. 

Kayserililer Bu Hizmete 15 Yılda Kavuşuyor!

Türkiye su stresi yaşayan ülkelere arasında bulunurken, yağışların az olması kuraklığın fazla olması sebebiyle suların 5 metre aşağıya çekildiği ifade ediliyor.