Kayserililer bu işi de ticarete döndürdü

Türkiye genelinde ticari zekalarıyla tanınan Kayserililer, ücretsiz faaliyet gösteren bir uygulamada kedi ticaretine başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer bu işi de ticarete döndürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ücretsiz kedi, köpek ve kuş sahiplendiren bir uygulama da Kayserililer kedi ticaretine başladı. Çeşitli sebeplerle evde besledikleri kedileri sahiplendirmek isteyen birçok kişi, bu platformda ilan vermeye başladı. Ancak sahiplendirme sürecinin bazı tartışmaları beraberinde getirdi.

Sayfa ücretsiz, birçok kişi ücretli satıyor

Uygulama üzerinden birçok kişi, evlerinde baktıkları kedilerini yeni sahiplerine ulaştırmak amacıyla ücretsiz sahiplendirme ilanları paylaşıyor. Bazı kedi sahipleri ilanlarında ‘ücretsiz’ ibaresini kullanmalarına rağmen, ücretli kedi satışı yapıyor. Bazıları ise açıklama kısmına fiyat yazmayıp ‘kedi ücretlidir’ yazısını yazarak ilgilenen kişilerle iletişime geçiyor.

Kayserililer bu işi de ticarete döndürdü

Fiyatı cinsine göre değişiyor

Günümüzde birçok kişi, ekonomik kazanç elde etmek amacıyla çeşitli yöntemlere yöneliyor. Bu bağlamda cins kediler besleyen bazı Kayserililer, kedileri yavruladığında her yavruyu ayrı olarak fiyata satışa sunarak para kazanmayı amaçlıyor. Yavru kedilerin fiyatı ise değişkenlik gösteriyor. kedinin cins olması halinde 8 – 10 bin TL aralığında satışını yapıyor. Tekir gibi kedilerin fiyatı ise değişiyor. 150 TL’den bin TL gibi fiyatlarla satılıyor.

Kayserililer bu işi de ticarete döndürdü

Cins kedilere olan ilginin artmasıyla beraber bazı kişiler bu kedileri yetiştirip ticaretini yapıyor. Ancak bazı hayvanseverler canlıların ticaret nesnesi olarak görülmesine karşı çıkıyor.