Kayserililer bugün milli maçı nasıl izleyecek?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son maçından galibiyetle ayrılan A Milli Takım tüm Türkiye'de coşkuyla takip edilirken kutlamalar da yapıldı. Kayserili vatandaşlar da hem Türk Bayrağı hem de Kayserispor bayraklarıyla heyecanla milli maçı dev ekranlardan izledi. Peki vatandaşlar bugün Avusturya - Türkiye milli maçını nasıl izleyecek?Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer bugün milli maçı nasıl izleyecek?

Kayseri'de vatandaşlar 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası milli takım maçlarını Talas Yamaç Paraşüt İniş Alanı'nda Türk Bayrağı ile Kayserispor formasıyla dev ekranlardan izledi. Son maçtan galibiyetle ayrılan milli takımda heyecan doruklara çıkarken vatandaşlar bu akşam Avusturya ile oynanacak milli maçı nasıl izleyebileceğini araştırıyor. Ay-Yıldızlı ekip bu turu geçerse çeyrek finalde Hollanda-Romanya maçının galibiyle eşleşecek.

Tüm Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası milli takım maçlarını heyecanla takip etti. Talas Belediyesi de bu heyecanı dev ekranlara taşıdı. Yamaç Paraşüt İniş Alanı'na dev ekran kuran belediye bölgede ikramlarda bulunurken açtıkları yiyecek standıyla vatandaşlara hizmet verdi.

Alanda kimi vatandaşlar sandalyelerini getirip yiyecekler ile birlikte maçı izledi. Kimi vatandaşlar da kilim serip maçı takip etti. Kalabalık nedeniyle etrafa yayılarak milli maç heyecanına ortak olan Kayserililer de renkli görüntüler oluşturdu.

Bölgede kalabalık nedeniyle seyyar stant kuran esanfların da cebi şenlenirken güvenlik önlemleri de yeterli düzeyde alındı. Ayrıca bölge güvenliği için devriye gezen atlı polisler de vatandaşların yanı sıra küçük çocukların da ilgi odağı oldu.

Kayseri'de milli maç yayını iptal edildi!

Kentte geçtiğimiz gün meydana gelen olaylar nedeniyle zaman zaman gerilimler yaşanıyor. Gündüz vakti şehir hayatı normal devam ederken akşam hareketlilik başlıyor. Güvenlik güçleri ise gece gündüz gerekli önlemleri alıyor ancak akşam vakti sokağa dökülen gruplar polis ekiplerine zorluk çıkarıyor.

Bu akşam oynanacak Türkiye-Avusturya maçı da Yamaç Paraşüt İniş Alanı'nın yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde de kurulacak dev ekranlardan izlenecekti. Ancak olaylar nedeniyle şehrin güvenliği ve huzuru için milli maç program yayınları iptal edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, ''Değerli Hemşehrilerimiz, Görülen lüzum üzerine, yarın akşam planladığımız 'Milli Maç' yayınımız iptal edimiştir.'' ifadelerini kullandı.

Kayserililer bugün milli maçı nasıl izleyecek?

Talas Belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2 Temmuz Salı akşamı düzenlenmesi planlanan Muzaffer Elitaş konseri ve Türkiye - Avusturya maçı dev ekrandan yayın organizasyonunun iptal edildiğini duyurdu. 

Açıklamada, ''Yarın akşam (2 Temmuz Salı) gerçekleştreceğimiz Muzaffer Elitaş Konseri ve Türkiye - Avusturya maçı dev ekrandan yayın organizasyonu iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'' denildi.

TRT 1 şifreli kanal açma!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye- Avusturya maçı öncesi Kayserili vatandaşlar da iptal edilen organizasyonlar nedeniyle kendi imkanlarıyla maçı izleyecek.

TRT 1'in frekans bilgileri ise sıkça araştırılıyor. 

TRT şifresini kaldırmak için,

Ayarlar ya da Kurulum menüsüne girin. 

Tek kanal arama menüsüne girin.

Uydu alanında Türksat "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket seçin.

Şebekede ara kısmını açık haline getirin.

TRT frekans güncellemesini manuel yapmak için, Menü tuşuna basın. 'TP Ekle' seçeneğine tıklayın. Yeni TP eklemek için mavi tuşa basın ve güncel TRT1 frekans bilgilerini girin. Kaydettikten sonra Exit tuşuna basarak çıkış yapabilirsiniz.

TRT 1 uydu frekans bilgileri

Uydu: Türksat 4A

Frekans: 11794

Polarizasyon: V (Dikey)

Sembol Oranı: 30000

FEC: 3/4