Kayserililer bundan da vazgeçti!

Son dönemde evlilik trendleri değişiklik gösteriyor. Özellikle geleneklerden kopuk düğün tarzları ise bu pahalılıkta adeta gösteriş yarışı içinde. Bir yandan da düğün davetiyelerindeki pahalılık davetiye dağıtmada değişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Kayserililer bundan da vazgeçti!

Türkiye'de gerçekleştirilen düğünler geçmişten günümüze büyük değişiklikler gösterdi. Bir tarafta yüksek paralar harcanan düğünler diğer tarafta ise yüksek enflasyon nedeniyle kına ve düğünü bir arada ve daha uygun fiyatlı yapmaya çalışan çiftler var. Düğün davetiyeleri ise her geçen gün zamlanırken vatandaşlar çareyi dijitalde buldu.

Yüksek enflasyon verileri düğün masraflarını da olumsuz yönde etkiliyor. Mekan, gelinlik, yemek, davetiye, kuaför derken düğün masrafları da büyük oranda artış gösterdi. Düğün davetiyeleri ise zamlardan nasibini aldı. Örneğin eskiden tanesi 7 TL olan düğün davetiyesi 15 TL oldu.

Kayserililer bunda da  vazgeçti!

Basılı davetiyeden dijital davetiyeye geçiş!

Baskı maliyetlerinin artması ve kağıt fiyatlarının yükselmesi çiftleri düşündürdü. Davetiyede altın varak detayı isteniyorsa 100 adet davetiye için 700 TL ek ücret alınıyor. Fiyatların artışı ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla dijiital davetiyeler de öne çıkıyor. 

Alternatif çözüm olarak dikkat çeken dijital davetiyeler ise sosyal medyadan mesaj yoluyla davetlilere gönderilebiliyor. Bu noktada çiftler çeşitli uygulamalar kullanarak davetiyelerini kendi tasarlıyor. Baskıda ise az sayıda davetiye çıkarttıran çiftler pek çok davetliye mesaj yoluya dijital davetiye iletiyor.