Kayserililer bunu başına taç edecek!
Kayseri'de mesaisi biten vatandaşlar evin yolunu tutmaya başladı. Kentte en çok pişirilen yemeklerden birinin faydalarını duyunca başınıza taç edeceksiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Kayserililer hem sabah hem de akşam yemeğinde patatesi sıkça kullanıyor. Kayseri'de Patates üretimi ise geçtiğimiz yıllarda 4. sırada yer almıştı. Patates kabuğunun faydalarını ise duyunca çöpe atmak yerine adeta başınıza taç edeceksiniz.
Patates öyle ki soyulurken bile genellikle çöpün kapağı açılarak soyulur. Aslında kabuğunun o kadar faydası var ki okuyunca çöpün kapağını açarken bir daha düşüneceksiniz.
Patates kabuğunun içerisinde C vitamini, magnezyum, çinko, kalsiyum, bakır ve B vitamini bakımından oldukça zengin... Güçlü bir antioksidan olan patates kabuğu saçtan kolesterole kadar birçok faydası bulunuyor.
Patates kabuğu, kalbi korur, koyu lekeleri hafifletir, bağışıklığı arttırır, siyah noktaları tedavi eder. Kolesterolü düşürür, kansere karşı korur oolarak faydaları bulunuyor.
Ayrıca patatesler gözlerdeki şişliği de azaltabilirken beyaz saçların oluşumuna da iyi gelebilir.
Patates kabuğu nasıl tüketilir?
Patates kabukları evde sağlıklı cips yapmak için oldukça iyi bir alternatif olabilir. Soyulmuş patates kabuklarını iyice yıkayıp fırın tepsisinde zeytinyağı ile 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilebilir.
Beyaz saç sorunu için kabukları klorsuz su içerisinde ortalama yarım saat kaynattıktan sonra soğutup süzülerek bir şişede muhafaza edilebilir. Sprey olarak kullanılacak mucizevi su banyo sonrasında saçlara sıkılabilir.
Kabuklardan çay da yapabilirsiniz. Yıkanan kabukları kaynamış suya bırakıp demlenmesi için 5 dakika bekletip, süzüp tüketebilirsiniz.