Kayserililer Bunu Biliyor Musunuz? – Armut Bölenden Sonra Kavak Kesen…

Kayseri, zengin kültürel geçmişi ve renkli lakapları ile kültürel mirası yıllardır taşıyor. Erkiletliler ile anılan Armut Bölen lakabı, nesilden nesillere aktarılırken, yine Erkilet halkına ait 'Kavak Kesen' lakabının ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Bunu Biliyor Musunuz? – Armut Bölenden Sonra Kavak Kesen…

Kayseri zengin kültürel geçmişi ve renkli lakapları ile sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Armut Bölen lakabı ile anılan Erkiletlilere aynı zaman da Kavak Kesen lakabının verildiğini biliyor muydunuz?

Rivayete göre, Kayserili bir vatandaş pazara alışveriş yapmaya gidiyor ve armut almak istiyor. Erkiletli bir satıcının standında kocaman ve gösterişli armutlar bulunuyor. Bir kilo armut almak isteyen Kayserili, Erkiletli satıcının tezgahına geliyor ve sipariş veriyor. Erkiletli satıcı armutları poşete koyup tartıya koyduğunda, bir armut çıkarınca az, bir armut eklerse fazla geliyor. Erkiletli satıcı bu duruma çareyi armutu keserek koymakla buluyor. O günden itibaren Erkilet halkının lakabı ‘Armut Bölene’ çıkıyor.

Yıllardır Armut Bölen olarak bilinen Erkilet halkının unutulmaya yüz tutmuş bir lakabı daha var. Kavak kesen…

İddialara göre Erkilet’in yukarısında bulunan ve Erkilet’e bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar yıllarca uzayan kavakları kesmişler. Kavakları kesme sebepleri de köylerine misafirin gelmesini istememeleridir. Kavakları keserek, köyde kimsenin yaşamadığı izlenimini veren köylüler böylelikle köye dışarıdan misafir gelmesinin önüne geçmişler. Yıllardır ‘Armut Bölen’ lakabı ile anılan Erkiletlilerin köylerinde de ‘Kavak Kesen’ lakabı oldukça popülerdir.