Kayserililer Cumhuriyet Meydanı'na Akın Edecek!

Kayserililer yarın minik dostlara destek vermek için Cumhuriyet Meydanı'na akın edecekler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Cumhuriyet Meydanı'na Akın Edecek!

Kayserililer yarın minik dostlarını desteklemek için Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacaklar.

AK Parti, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı yeni kanun teklifinde sona yaklaştı. İngiltere'deki düzenlemelere benzer bir yapıya sahip olan teklif, Türkiye'deki sokak hayvanları sorununu çözmeyi hedefliyor. Yeni yasa teklifi kapsamında, her belediye, barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını çekerek sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Bu ilanlar, köpeklerin hızla sahiplenilmesi için çeşitli platformlarda yer alacak. Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 günlük bir süre belirlenecek. Bu süre zarfında sahiplendirilmeyen köpekler, 30 günün sonunda uyutulacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında sokak köpekleriyle ilgili tartışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Sokak hayvanlarına yönelik değiştirilen yeni mevzuatta köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz. Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde, hemen bakımevleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Ayrıca sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak, aşılanacak ve çip takılarak sahibine teslim edilecek, bundan sonra da çok sıkı takip edilecek. Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin’ dedi.

Bu düzenleme, hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılanıyor. Birçok örgüt, sahipsiz hayvanların uyutulmasının yaşam hakkına aykırı olduğunu savunarak, kısırlaştırma ve bakım çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtiyor.

Kayseri’de bulunan Kayseri Hayvan Hakları Derneği bu kapsamda 1 Haziran 2024 (yarın), saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak.

Kayserililer Cumhuriyet Meydanı'na Akın Edecek!