Kayserililer dikkat - A101, BİM ve ŞOK'a büyük rakip geliyor!

ABD'li perakende devi Türkiye'de ofis açacağını duyurdu. Walmart adıyla ABD'nin gözdesi olan market, A101, BİM, ŞOK gibi perakende satıcılarına rakip görülüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat - A101, BİM ve ŞOK'a büyük rakip geliyor!

Amerikan Şirketler Derneği’nin (AmCham) açıklamasına göre Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) perakendenin yaklaşık yüzde 10-15’ini yöneten Walmart Türkiye’de ofis açacak. Peki Walmart nedir, burada neler satılıyor? İşte detaylar...

Fortune Türkiye’de yer alan habere göre; AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını belirterek ‘Walmart, Türkiye’den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye’yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar’ dedi.

ABD şirketleri için Türkiye’nin bölgesel bir merkez olduğunun söyleyen Turnaoğlu, Türkiye’deki Amerikan şirketi sayısının iki bine ulaştığını belirtti.

Walmart nedir, ne satıyor?

Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan Walmart, perakende satış yapan bir mağazalar zinciri.

ABD’nin birçok eyaletinde şubesi olan Walmart, dünya çapında en yüksek ciro yapan 500 şirketten biri olarak gösteriliyor.

Ayrıca Walmart mağazalar zincirinde büyük çoğunluğu ABD’de olmak üzere 2,3 milyon insan çalışıyor.