Kayserililer dikkat: AFAD uyardı – Evden çıkmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 72 ili uyarırken Kayserililere de bir uyarı geldi. 19 Kasım Pazar günü planlarınızı iptal edin çünkü bu uyarı turuncu! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayserililer dikkat: AFAD uyardı – Evden çıkmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre uyarıda bulundu. 19 Kasım Pazar günü beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Kayseri dahil 41 il için turuncu, 31 ilimiz için sarı uyarı verildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Kasım Pazar günü için yurt genelinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, 41 il turuncu, 31 il sarı uyarı kategorisine alındı. Toplamda 72 il, olumsuz hava koşulları için dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Turuncu uyarı alan iller arasında Adana, Antalya, Kayseri, İstanbul, Mersin gibi büyük şehirler bulunurken; sarı uyarı alan iller arasında Ankara, İzmir, Gaziantep, Kütahya gibi önemli merkezler yer alıyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldı. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekipler teyakkuz halinde, olası olumsuzluklara hızlı müdahale için hazır bekliyor.

Vatandaşlardan, meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve güvenlik önlemlerine riayet edilmesi istenirken, gelen ihbarlara ekiplerin süratle müdahale edeceği vurgulandı.