Kayserililer Dikkat! Alışverişte Unutanlara Para Cezası Geliyor

Türkiye'de vergi ve sosyal güvenlik sisteminde yer alan yeni vergi paketinde, alışverişte bunu yapmayı unutan esnaf ve müşteriye ağır para cezaları verilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Dikkat! Alışverişte Unutanlara Para Cezası Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni vergi paketinde yer alan düzenlemeye göre, alışverişlerde fiş veya fatura kesilmemesi halinde hem esnafa hem de müşteriye para cezası kesilecek.

Hem Müşteriye Hem Esnafa Ceza

Fiş kesmeyen esnafın yanı sıra, fiş almayan müşteriler de sorumlu tutulacak. Fiş almadığı tespit edilen müşterilere 5 bin TL ceza kesilecek. Bu uygulama, vatandaşların da vergi düzenine uyum sağlamalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Vergi uzmanları, bu cezaların hem esnafı hem de müşteriyi daha dikkatli olmasını sağlayacak.

Kayıt dışı ekonomi kontrol altına alınacak

Vergi uzmanı Abdullah Tolu'nun açıklamalarına göre, fiş kesmeyen birinci tespitte 3 bin 400 TL olarak uygulanan ceza, yeni düzenlemeyle 10 bin TL'ye çıkarılacak. Bu ceza, ikinci tespitte 20 bin TL, üçüncü tespitte 30 bin TL, dördüncü tespitte 40 bin TL, beşinci tespitte 50 bin TL ve altıncı ve sonraki her tespitte 100 bin TL olarak uygulanacak. Tolu; ‘Bu düzenleme, vergi kaçağını azaltmayı ve kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına almayı hedefliyor’ dedi.

Bu düzenlemeler, Türkiye’de vergi ve sosyal güvenlik sisteminde büyük değişiklikler öngören yeni bir vergi paketinin bir parçası olarak Meclis’e sunuldu. Hükümet, bu adımlarla ekonomik dengeyi sağlamak ve vatandaşların refahını artırmayı amaçlıyor. Öte yandan pakette, en düşük emekli maaşındaki 2 bin 500 TL'lik artış da dahil olmak üzere birçok önemli düzenleme yer alıyor.