Kayserililer Dikkat! – Araç Muayenesinde Yeni Düzenlemeler Açıklandı

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren değişiklik TÜVTÜRK tarafından duyuruldu. Araç muayenelerinde yeni düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan bu düzenlemeler neleri kapsayacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Dikkat! – Araç Muayenesinde Yeni Düzenlemeler Açıklandı

TÜVTÜRK, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni düzenlemeleri duyurdu. Yeni düzenlemeler kapsamında araç muayene sürecinde bazı unsurların denetlemeye alınmayacağı ve muayene zorunluluğunda sürenin değiştirildiği yer alıyor.

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, muayenelerde araç lastiklerinin kontrol edilmeyeceği açıklandı. TÜVTÜRK, araç sahiplerinin lastiklerdeki hasarları ve yabancı maddeleri elle ve gözle kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Aynı aks üzerinde aynı ebatta lastikler kullanmanın önemine vurgu yapan TÜVTÜRK, böylelikle araçların seyir güvenliğinin artacağını ifade etti. Lastik patlamalarına da değinen TÜVTÜRK, seyir güvenliğini olumsuz etkilememesi için araç sahiplerinin lastiklerde olası hasarları önceden tespit etmelerinin önemini vurguladı.

Kayserililer Dikkat! – Araç Muayenesinde Yeni Düzenlemeler

3 Yıl Zorunluluğu Kaldırıldı!

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte yeni otomobil alan sürücüler için 3 yıl muayene zorunluluğu bulunmayacak. Devamında ise 2 yılda bir muayene şartı hala geçerliliğini koruyor.

Muayene Süreleri:

Hususi ve Resmi Otomobiller (M1G kategorisindeki otomobil sınıfına giren arazi taşıtları): İlk 3 yıl sonunda, devamında her 2 yılda bir olacak şekilde.

Yolcu Taşıyan Diğer Araçlar (M2G veya M3G kategorisindeki otomobil sınıfı dışında kalan diğer arazi taşıtları): İlk 1 yıl sonunda ve devamında her yılda 1 kez olacak şekilde.

Kamyonetler (N1G kategorisindeki kamyonet sınıfına giren arazi taşıtları): İlk 1 yıl sonunda ve devamında yılda 1 kez olacak şekilde.

Yük Taşıyan Araçlar, Ticari Araçlar ve Otomobil Sınıfı Dışında Kalan Diğer Resmi Araçlar: Araç sınıfına bakılmaksızın ilk 1 yıl sonunda ve devamında yılda bir kez muayene edilmesi gerekiyor.