Kayserililer Dikkat! Bu Hastalık Ölümcül Risk Taşıyor! Vakalar Arttı

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte, pek çok hastalık da yaygınlaşmaya başladı. Sıcaklık artışı ve nem sıklıkla görülen rahatsızlıkları tetikledi? İşte yazın sıkça görülen ve tedavi edilmezse ölümcül olabilecek o hastalık... Kimler risk altında? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayserililer Dikkat! Bu Hastalık Ölümcül Risk Taşıyor! Vakalar Arttı

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte, pek çok hastalık da yaygınlaşmaya başladı. Sıcaklık artışı ve nem, özellikle çocuklar arasında sıklıkla görülen rahatsızlıkları tetikledi. Bulaşıcı hastalıklar yetişkinleri de etkilerken, uzmanlar yaz aylarında artan hastalıklar konusunda uyarıyor. İşte yazın sıkça görülen ve tedavi edilmezse ölümcül olabilecek o hastalık...

Sıcak hava ve nem artışı, sağlık sorunlarında belirgin bir artışa yol açtı. Küçük yaş gruplarında yaygın olan hastalıklar, yetişkinleri de etkisi altına alarak 'yaz ishaline' karşı uyarılara neden oldu. Peki, yaz ishali nedir? Yaz ishalinin zararları nelerdir? Kimler risk altındadır? İşte bilmeniz gerekenler Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayserililer Dikkat! Bu Hastalık Ölümcül Risk Taşıyor! Vakalar Arttı

Yaz İshali Nedir?

Yaz ishali, sıcak havaların etkisiyle ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Sindirim sistemindeki enfeksiyonlardan kaynaklanan bakteriler, virüsler ve parazitler yaz ishalinin başlıca nedenleridir. Bu mikroorganizmalar genellikle su ve gıdalar yoluyla vücuda girer. Peki, yaz ishalinin belirtileri nelerdir?

Yaz İshalinin Belirtileri

Yaz ishali çeşitli belirtilerle ortaya çıkabilir. Genellikle ishal, karın ağrısı, kramp ve ateş gibi belirtiler gösterir. Yoğun sıvı kaybı, sindirim problemlerine yol açabilir ve daha ciddi durumlarda ölümcül olabilir.

Uzmanlar, yaz ishali vakalarında artış yaşandığını belirterek, bu hastalığın önemine dikkat çekiyor.

Kayserililer Dikkat! Bu Hastalık Ölümcül Risk Taşıyor! Vakalar Arttı

Özellikle Çocuklar Risk Altında

Uzmanlar, ‘Her yaz dönemi ishal vakalarında artış yaşanır. Bu durum, kışın solunum yolu enfeksiyonlarının artması gibidir. Özellikle çocuklar bu hastalığa daha yatkındır,’ diyerek uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, vaka artışlarının mevsim sonuna kadar sürebileceğini vurgulayarak, ‘Özellikle 65 yaş üstü ve 5 yaş altındakilerin yakından takip edilmesi gerekiyor. Hastalık ağır semptomlarla ölümcül olabilir,’ dedi.

İyileşme Süresi Değişebiliyor

Uzmanlar, yaz ishalinin iyileşme süresinin değişkenlik gösterebileceğini belirterek, ‘İshal üç günden uzun sürüyor ve ateş devam ediyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalı. Hastanın diyetine dikkat etmesi çok önemli. Muz, yoğurt, yağsız makarna, köfte ve bol su tüketilmeli. Her dışkılamadan sonra en az bir bardak su içilmeli ve günlük toplam su tüketimi 2,5 litre olmalı,’ dedi.