Kayserililer Dikkat! - Bu Liste Çok Can Yakar!

Kayserililer dikkat! Bu haberimiz sizin için. Hazırladığımız liste can yaksa da düğün yapacaksanız olmazsa olmaz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayserililer Dikkat! - Bu Liste Çok Can Yakar!

Kayserililer dikkat! Hazırladığımız liste can yaksa da düğün yapacaksanız olmazsa olmaz.

Kayseri, zengin kültürü ve gelenekleriyle öne çıkan bir Anadolu şehri olarak, düğünlerinde özgün adetleri ve takı geleneklerini sürdürmeye devam ediyor. Kayseri Anadolu Haber olarak, şehrimizin geleneksel düğün takılarına dair detayları derledik. İşte düğün dönemi boyunca geline takılması gereken takılar;

Söz; Söz gününde geline damat tarafından tektaş hediye edilir. Son günlerde akım olarak, damatlar söz kahvesini içtikten sonra tepsiye çiçek ve telefon, baget bileklik, altın kolye gibi hediyelerde koyuyorlar. Bunun yanı sıra söz gününde kayınbaba geline 'kaynata gördü' adı altında bilezik takması gerekiyor. Bu bilezik çeşitlenebilir, ama son günlerde popüler olan tül bilezikler tercih ediliyor.

Kayserililer Dikkat! - Bu Liste Çok Can Yakar!

Nişan; Nişan gününde gelin damada alyansını ve saatini alıyor. Damat tarafı da geline alyans, saat, set ve bilezik takıyor. Tabi bu durum bütçeye göre şekilleniyor. Ama Kayseri adetlerine göre alınması gereken takılar bunlar.

Kayserililer Dikkat! - Bu Liste Çok Can Yakar!

Nişandan sonra gelin kayınvalidesi ve kayınbabasının evine ilk defa gittiğinde, geline bütçesine göre çeyrek altın, yarım altın veya bilezik hediye etmesi Kayseri adetlerindendir.

Kına; Kına gününde gelin nişanda takılan altınlarıyla birlikte kınaya çıkar. Kına yakılırken gelinin avucuna kayınvalidesi tarafından çeyrek altın veya bütçeye göre daha büyük altın takılması beklenir. Son zamanlarda damatlarda ellerini açmayarak altın talebinde bulunuyorlar.

Kayserililer Dikkat! - Bu Liste Çok Can Yakar!

Düğün; Düğünde de geline amca, dayı, hala ve teyzelerden bilezik, kayınvalide ve kayınbaba tarafından set ve bilezik hediyesi takılır. 

Son günlerde altın fiyatlarının artışı ile birlikte bütün bu listedekiler bütçeye göre şekilleniyor. Düğün yapacaklara kolaylıklar dileriz...