Kayserililer Dikkat! Bu Uygulamayı Sizde Kullanıyorsunuz...

Son zamanlarda milyonlarca kişinin kullandığı popüler uygulamalar üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de... 

Kayserililer Dikkat! Bu Uygulamayı Sizde Kullanıyorsunuz...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolandırıcılar, kurbanlarını kandırmak için 'Yemeksepeti'nden sipariş vermişsiniz, kapıdayım' diyerek dolandırıcılığa başlıyorlar. Kurban, böyle bir sipariş vermediğini belirttiğinde ise dolandırıcı, 'O zaman size bir kod göndereyim, kodu bana söyleyin siparişi iptal edelim' diyor.

Bu yöntemde dolandırıcılar, kişilerin telefonlarına gönderilen doğrulama kodlarını ele geçirerek çeşitli hesaplara erişim sağlama peşindeler. Bu kodlar genellikle, online alışveriş siteleri veya sosyal medya platformları gibi hesapların güvenliğini sağlamak için kullanılan iki aşamalı doğrulama kodları.

Kayserililer Dikkat! Bu Uygulamayı Sizde Kullanıyorsunuz...

Kurbanlar, kodu paylaştıklarında dolandırıcılar hesaplarına giriş yaparak kişisel bilgilerini çalabiliyorlar veya hesaplarını ele geçirebiliyorlar.

Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunmalı ve şu önlemler alınmalıdır:

1. Şüpheli Mesajlara Dikkat Edin: Size gelen beklenmedik mesajlara karşı temkinli olun. Sipariş vermediğiniz bir durumda bu tür mesajlara güvenmeyin.
2. Kodları Paylaşmayın: Hiçbir durumda telefonunuza gelen doğrulama kodlarını kimseyle paylaşmayın.
3. Resmi Kanalları Kullanın: Siparişlerle ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda doğrudan uygulamanın veya şirketin resmi müşteri hizmetleri kanallarını kullanın.
4. Güvenliği Artırın: Hesaplarınızda iki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız, bu kodları sadece ilgili uygulama veya siteyle paylaşın.