Kayserililer Dikkat – Bugün Son Gün!

Araç sahiplerinin ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki, MTV nasıl ödenir? Kredi kartı ile ödeme yapılabilir mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Dikkat – Bugün Son Gün!

Milyonlarca araç sahibinin ödemesi gereken MTV’de ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 yılı 2. taksit ödemeleri için son ödeme tarihi araç sahipleri tarafından sık sık araştırılıyor. Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere 2 taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibariyle başladı. MTV ödemelerinde son ödeme tarihi ise 31 Temmuz Çarşamba (bugün) olarak belirtildi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) taksit ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital vergi dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden ya da internet sitesi gib.gov.tr’den gerçekleştirilebilir.

Ödemeler aynı zamanda anlaşmalı bankaların kredi kartları ve banka kartlarından yapılabiliyor. Ayrıca PTT iş yerlerinden ve e-Devlet’ten de yapılabiliyor. e-Devlet’e giriş yaparak ‘MTV sorgulama’ ya da ‘araçlarım’ sekmesinden de borcunuzu öğrenebilir ve yönlendirdiği ‘GİB’ sayfası üzerinden de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

MTV borcunu zamanında ödemeyen araç sahipleri, ödemediği her ay için yüzde 4,5 gecikme faizi ödeyecek.

Bankalarda Taksit İmkanı!

MTV için bankalar çeşitli taksit imkanı sunuyor. TEB mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı üzerinden yapılan ödemelerde 4 taksit imkanı sağlıyor. Garanti Bankası peşin fiyatına 3 taksit imkanı sunarken, Ziraat Bankası yine peşin fiyatına 4 taksit imkanı sunuyor.