Kayserililer dikkat! Kırmızı cuma uyarısı!

El Nino ve Afrika sıcaklığına girdiğimiz bugünlerde uzmanlardan 'Kırmızı Cuma' uyarısı geldi. Yarın aşırı sıcağın etkisi altında kalacak bölgeler haritada kırmızı olarak işaretlenirken bu bölgeler arasında Kayseri'nin de yer aldığı görüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayserililer dikkat! Kırmızı cuma uyarısı!

El Nino ve Afrika sıcaklığına girdiğimiz bugünlerde uzmanlardan ‘Kırmızı Cuma’ uyarısı geldi. Yarın aşırı sıcağın etkisi altında kalacak bölgeler haritada kırmızı olarak işaretlenirken bu bölgeler arasında Kayseri’nin de yer aldığı görüldü.
Çöl sıcakları etkisine girdiğimiz bugünlerde hem Afrika'dan, hem Basra'dan sıcak dalgası geliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sıcaklık 40 dereceye yaklaşacak. Uzmanlar, sıcak havanın sağlığı tehdit edecek seviyede olduğunun altını çizerken vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kayserililer dikkat! Kırmızı cuma uyarısı!
Peki yarın Kayseri’de hava sıcaklığı kaç derece olacak? İşte detaylar…

Kayserililer dikkat! Kırmızı cuma uyarısı!
İstanbul başta olmak üzere Ege ve Akdeniz'de sıcaklık cuma günü 50 derece hissedilecek. Sıcaklar pazar gününe kadar etkili olacak. Ölümcül sıcaklar karşısında meteoroloji uzmanları 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapıyor. Ünlü uzmanlardan uyarılar şu şekilde…

Kayserililer dikkat! Kırmızı cuma uyarısı!
Sıcaklığın derecesini afet olarak nitelendiren CNN Türk Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, “En kritik gün Cuma. Hem Afrika hem de Basra sıcakları yola çıktı. Bu olağan bir şey değil, afet niteliğinde. Türkiye, sıcak hava risk haritasında son kategori olan 'Aşırı Tehlikeli' kategorisine girdi. Sıcakların zirve yapacağı günler cuma, cumartesi ve pazar. Bu üç güne çok dikkat etmeliyiz. Cuma hava sıcaklığının Antalya'da 43 dereceye, cumartesi Adana ve Aydın'da ise 44 dereceye ulaşması öngörülüyor” dedi.
Üç gün gölgede kalın uyarısında bulunan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise, “Kuzey Afrika üzerinden bir sıcak dalgası, kuzeye doğru ilerlediği için cumadan başlayarak hafta sonu Türkiye’nin özellikle batı kıyıları ve Marmara bölgesi büyük şekilde etkilenecek. Sıcak hava dalgaları sessiz bir afettir. Türkiye’de devlet ve belediyeler kışın donanı görür, yazın yananı görmez. 11.00-16.00 arasında gölgede kalın. Cuma günü isteyen şirketler uzaktan çalışmaya geçebilir” ifadelerinde bulundu.
Meteoroloji Uzmanı Deniz da, ‘Dünya genelinde artan sıcaklıklar El Nino ve Afrika sıcakları olarak adlandırılıyor. Daha önce de 2023 ve 2024 yılı için aynı uyarı yapılmıştı. Bu sıcaklar El Nino etkisi’ diye konuştu.
Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vatandaşları aşırı sıcağa karşı uyarırken, ‘Yaşlılar, çocuklar; diyabet, yüksek tansiyon, kalp, astım hastaları risk grubundadır. Bu gruptakiler sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmasın’ ifadelerini kullandı.

Bazı illerimizde beklenen hava sıcaklıkları:

Kayserililer dikkat! Kırmızı cuma uyarısı!
Ankara : 33
İstanbul : 34
İzmir : 36
Edirne : 40
Çanakkale : 36-39
Muğla : 39
Adana : 41
Antalya : 41
Kayseri : 31