Kayserililer Dikkat - Meteoroloji Uyardı

Kayseri ve çevresi için önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu ile ilgili detaylı bir rapor ve uyarılar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Dikkat -  Meteoroloji Uyardı

22-26 Haziran 2024 tarihleri arasında bölgede genellikle az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Ancak mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek sıcaklıkların etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre işte gün gün hava raporu ve uyarılar;

Kayserililer Dikkat -  Meteoroloji Uyardı

 22 Haziran 2024 Cumartesi: Hava az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. En düşük sıcaklık 13°C, en yüksek sıcaklık ise 35°C olacak.

23 Haziran 2024 Pazar: Benzer şekilde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. En düşük sıcaklık 13°C, en yüksek sıcaklık 34°C olacak.

Kayserililer Dikkat -  Meteoroloji Uyardı

24 Haziran 2024 Pazartesi: Hava yine az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. En düşük sıcaklık 14°C, en yüksek sıcaklık 35°C olacak.

25 Haziran 2024 Salı: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. En düşük sıcaklık 14°C, en yüksek sıcaklık 35°C olacak.

26 Haziran 2024 Çarşamba: Hava yine az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. En düşük sıcaklık 15°C, en yüksek sıcaklık 35°C olacak.

Kayserililer Dikkat -  Meteoroloji Uyardı

Uyarılar:

1. Yüksek Sıcaklık Uyarısı: Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatlerinde (11:00-16:00) dikkatli olmaları gerekmektedir. Açık havada uzun süre kalmaktan kaçınılmalı, yeterli su tüketimi sağlanmalıdır.

2. Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Doğu ve kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar (ani rüzgar 30-60 km/sa) beklendiğinden, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınmalıdır.

Kayseri ve çevresindeki vatandaşların bu hava durumu tahminlerini ve uyarıları dikkate alarak gereken önlemleri almaları önem taşımaktadır.