Kayserililer Dikkat- Mutlaka Kontrol Edin, Suçlanabilirsiniz!

Devletin kısa yolu sloganı ile vatandaşlara 2008 yılında hizmet vermeye başlayan e-Devlet sistemi üzerinden birçok belge ve işlem resmî kurumlara fiziki olarak başvuru yapmadan gerçekleştirilebiliyor. E-devlet sistemi aynı zamanda vatandaşlar adına açılmış mobil hatları görüntüleyebiliyor. Kimlik bilgilerinizin yasadışı yollarla ele geçirilmesiyle adınıza mobil hat açılmış olabilir. Peki, adınıza kayıtlı hatlar nasıl kontrol edilir? Adıma kayıtlı hatları nasıl görebilirim? Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberlerinde…

Kayserililer Dikkat- Mutlaka Kontrol Edin, Suçlanabilirsiniz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıma izinsiz açılan hatların varlığı hangi tehlikeleri doğurur?

Kimlik bilgilerinizin çalınması veya kimliğinizin kaybolması adınıza izinsiz hat açılmasına neden olabilir. Suç örgütleri ve kötü niyetli kişiler tarafından adınıza açılan hatlar ile gerçekleştirilen dolandırıcılıklar sizi yasal mesuliyet altına sokabilir ve ceza almanıza neden olabilir. Peki adıma kayıtlı hatları nasıl görebilirim?

E-Devlet şifreniz varsa…

E-Devlet sistemine giriş yapmak için PTT şubelerinden şifre almak veya mobil bankacılık uygulamaları üzerinden giriş yapmak yeterli. Peki, e- devlet sistemine nasıl giriş yapılır?

Kayserililer Dikkat- Mutlaka Kontrol Edin!

http://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra görseldeki kısımdan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve şifre ile giriş sağlanır.


Merhaba, size nasıl yardım edebilirim?  Arama çubuğuna “Mobil Hat Sorgulama” yazılarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sunduğu hizmetten sorgulama yapmak adınıza kayıtlı mobil hatları görüntülemek için yeterli olacaktır. 

Kayserililer Dikkat- Mutlaka Kontrol Edin!
 

3 Büyük operatördeki tüm kayıtlar sorgulanıyor…

Kayserililer Dikkat- Mutlaka Kontrol Edin!
Yapılan sorgulama neticesinde adınıza kayıtlı 3 büyük hizmet sağlayıcı operatördeki tüm numaraları görmek mümkün. 


Adıma izinsiz mobil hat var ne yapmalıyım? 


Adınıza kayıtlı ve haberinizin olmadığı hat varsa yapmanız gereken şey ekran hemen en yakın polis noktasına giderek şikayetçi olmak ve kayıtlı olan operatörle iletişime geçmek olmalıdır.